VIJESTI / KARLOVAC

KONAČNO!

Nakon tri godine pauze vraća se Prvosvibanjska biciklijada! Vozit će se potpuno nova ruta duga 12 kilometara, zabava se nastavlja na ŠRC-u Korana

Nakon tri godine pauze vraća se Prvosvibanjska biciklijada! Vozit će se potpuno nova ruta duga 12 kilometara, zabava se nastavlja na ŠRC-u Korana

Biciklijada je jedan od simbola Karlovca, događaj na koji dolaze tisuće građana i svima je biciklijada nedostajala, rekla je Kristina Hata iz Karlovačke banke te zahvalila Gradu Karlovcu što je odlučio preuzeti organizaciju

Nakon tri godine pauze vraća se poznata karlovačka Prvosvibanjska biciklijada, ovog puta u organizaciji Grada Karlovca s potpuno novom rutom. 

Zadnja je, podsjetimo, održana u pretpandemijsko vrijeme 2019. godine u organizaciji Saveza samostalnih sindikata Hrvatske kad je nekoliko tisuća Karlovčana zadnji put vozila rutom od Karlovca do Grduna, no tradicija se nastavlja u ponedjeljak 1. svibnja 2023. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Sa šušurom počinjemo već u 8 sati ispred Karlovačke banke gdje ćemo dijeliti promotivne majice i informativne letke na kojima imate informaciju o događanjima kroz dan i informacije za sudionike. Start je u 10 sati na početku Radićeve ulice kod Žabe, a kretat će se kroz Korzo prema Dubovcu, Borlinu, Donjoj Jelsi, Hrnetić - Drežnik na most grada Aleksandrije kroz Luščić, Grabrik, Rakovac i na kraju je završnica na ŠRC-u Korana, rekla je pročelnica Daniela Peris. 

Najavila je voditelja Daria Maradina i karlovačke bubnjare koji će bučno ispratiti bicikliste na rutu dugu 12 kilometara. 

- Pozvala bih sve Karlovčanke i Karlovčane i posjetitelje da nam se pridruže, da se sudionici pridržavaju uputa, poštuju prometna pravila i propise i vode računa o svojoj sigurnosti i sigurnosti drugih sudionika. U slučaju kvara imamo posebno vozilo koje smo nazvali "metla", ono će ići na začelju kolone i biti spremno pomoći ako zatreba. Od 11 do 14 sati nas na ŠRC Korana očekuje zabavni program uz DJ Muziku, a PU karlovačka će imati tematsku pokaznu vježbu i pokazati opremu prometne policije. Na šetnici Aquatike najmlađe očekuju sportske igre na otvorenom i eko animacija "Budi eko, budi fit", tu nam se pridružila Aquatika koja uvijek daje doprinos svakom događanju, najavila je Peris.

S dolaskom biciklista na ŠRC u 11.30 počinje podjela besplatnog graha i pića. 

- Ruta nije zahtjevna, nisu veliki usponi i vjerujem da će svi uživati u našoj biciklijadi. U 12 je izvlačenje dobitnika nagradne igre, prva nagrada je dva noćenja za četiri osobe u Hostelu Karlovac u Selcu, dodala je Peris te zaželjela da taj dan bude ugodan i sunčan.

Kao i dok je biciklijada bila sindikalna, sponzor će biti Karlovačka banka, dok su se u sponzorstvu pridružili i Karlovačko pivo, Hostel Karlovac i Jana.

- Nakon nekoliko pandemijskih godina prvosvibanjska biciklijada se vraća u naš grad. Karlovačka banka je dugi niz godina, čak desetljeća pratila i pomagala organizaciju ovog događanja. Biciklijada je jedan od simbola Karlovca, događaj na koji dolaze tisuće građana i svima je biciklijada nedostajala, rekla je Kristina Hata iz Karlovačke banke te zahvalila Gradu Karlovcu što je to prepoznao i odlučio preuzeti organizaciju biciklijade.

Podsjetila je da je inicijator biciklijade bio Nikola Badovinac iz SSSH te mu na tome zahvalila.

- Vožnja gradom povezuje ljude, obitelji i prijatelje. Karlovačka biciklijada prezentira jedan zdrav, sportski i ekološki način života, kao i druženje na otvorenom povodom praznika rada. Zadnja je održana 2019. i to je bila 26. po redu. U ponedjeljak će biti 27, rekla je Hata.

Zamjenica gradonačelnika Ivana Fočić pozvala je sve da se odazovu na biciklijadu, te dodala da su u gradskoj upravi osluškivali bilo građana i prepoznali ovu dobru priču te odlučili da se dugogodišnja tradicija nastavi. 

Izdvojeno


Reci što misliš!