VIJESTI / KARLOVAC

EKO VRTIĆ

U vrtiću Turanj organizirana radna akcija "zajedno do eko vrtića" - odrađene gotovo sve aktivnosti kako bi vrtić dobio zelenu zastavu

U vrtiću Turanj organizirana radna akcija

Za neke je poslove bilo potrebno više vrijednih ruku, ali i znanja i vještina pa su odgojitelji vrtića Turanj zajedno s ravnateljicom i pedagoginjama odlučili organizirati radnu akciju te na nju pozvati roditelje i druge zainteresirane članove obitelji

Prošlog vikenda u vrtiću Turanj organizirana je radna akcija u kojoj su, osim djelatnika vrtića, sudjelovali i roditelji s djecom. Moto akcije bio je "zajedno do eko vrtića".

Kako nam pojašnjava ravnateljica Anita Štefanac, dio zadaća koje je potrebno ispuniti za potrebe stjecanja statusa eko vrtića, odnosi se i na uređenje vanjskog okoliša.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Za neke je poslove bilo potrebno više vrijednih ruku, ali i znanja i vještina pa su odgojitelji vrtića Turanj zajedno s ravnateljicom i pedagoginjama odlučili organizirati radnu akciju te na nju pozvati roditelje i druge zainteresirane članove obitelji, kazala je ravnateljica.

Dodala je kako je ova ideja bila pun pogodak jer su, tijekom jednog subotnjeg prijepodneva, odrađeni mnogi poslovi za koje bi inače bilo potrebno mnogo više vremena.

Tako je u dvorištu vrtića zasađeno ljekovito bilje i cvijeće te je formiran mali jagodnjak. Stare automobilske gume su izrezane i obojene te potom iskorištene za sadnju cvijeća i jagoda.

Betonske staze su oslikane igrama za djecu, izrađen je naslonjač od drvenih paleta te su izrađeni centri za istraživanje zvuka, kosina, igre vodom i pijeskom. Osvježena je boja dotrajalih drvenih stolova i klupa te je obnovljen stolni pješčanik.

Također, započeta je izrada vanjskog prometnog centra za igru vozilima te još jednog povrtnjaka. Kratke pauze između poslova prisutni su iskoristili za okrijepu svježe cijeđenim voćnim sokovima kao i šarenim voćnim "ražnjićima" koji su privukli pažnju čak i onoj djeci koja ne preferiraju jesti voće.

Brigu za voćni kutak preuzela je i ovog puta majka koja je u vrtiću već provodila radionice za djecu na temu zdrave prehrane.

- Ovim putem želimo zahvaliti svim roditeljima koji su se odazvali pozivu te dio svog vikenda proveli radeći kako bi boravak njihovoj djeci u vrtiću bio sadržajniji i ljepši. Također, zahvaljujemo i djelatnicima vrtića te članovima njihovih obitelji koji su se uključili u akciju te na taj način pomogli da vrtić Turanj stekne status eko vrtića. Na kraju, hvala našim najmlađima koji su toga dana marljivo radili kako bi uredili okoliš svog vrtića. Sada možemo reći da smo još jedan korak bliže zelenoj zastavi, a stjecanje statusa eko vrtića i preuzimanje zelene zastave očekujemo početkom lipnja ove godine, poručila je ravnateljica Štefanac. 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!