VIJESTI / KARLOVAC

NEMA KRAGUJEVCA

U gradskoj upravi izvješeni grbovi gradova - prijatelja Karlovca, ali jedan fali! Mandić: Nakon 90-ih nisu pokazali da im je to prijateljstvo bitno

U gradskoj upravi izvješeni grbovi gradova - prijatelja Karlovca, ali jedan fali! Mandić: Nakon 90-ih nisu pokazali da im je to prijateljstvo bitno

Mandić je za KAportal rekao i da se u gradskoj upravi ne trebaju opravdavati zašto na mrežnim stranicama i dalje Kragujevac navode kao grad - prijatelj Karlovca.

Grad Karlovac je izvjesio u hodniku u svome sjedištu grbove gradova - prijatelja, no među njima ne i kragujevački, mada je taj grad na službenim stranicama Grada Karlovca naveden kao grad - prijatelj.

Gradonačelnik Karlovca Damir Mandić je u ponedjeljak rekao da je prijateljstvo između ta dva grada 1990-ih došlo u pitanje, i to ne krivicom Karlovca.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Nismo u gradskoj upravi naišli na dokument u kojemu Kragujevac izražava žaljenje zbog onoga što se tada događalo ili čak ponudi i pomoć u obnovi. Kragujevac je nečinjenjem, nebrigom i nezainteresiranošću za to vrijeme pokazao da nas ne smatra prijateljskim gradom, rekao je gradonačelnik Mandić.

Dodaje se ne trebaju opravdavati zašto na mrežnim stranicama navode taj grad kao prijateljski.

- Kragujevac treba objasniti zašto nakon 1990-ih niti jednim migom nisu pokazali da im je to prijateljstvo bitno, rekao je Mandić.

Osim Kragujevca, gradovi - prijatelji Karlovca su talijanska Alessandria, Kansas City iz američke savezne države Kansas, 7. budimpeštanski okrug Erzsébetváros, litvanski Tauragė i Vukovar.

Izdvojeno


Reci što misliš!