VIJESTI / KARLOVAC

ZASADIT ĆE SE NOVA

Zbog obnove Zvijezde nužno uklanjanje većeg broja stabala: Posvećujemo maksimalnu pažnju očuvanju zelenila, no nema puno manevarskog prostora

Zbog obnove Zvijezde nužno uklanjanje većeg broja stabala: Posvećujemo maksimalnu pažnju očuvanju zelenila, no nema puno manevarskog prostora

Od ponedjeljka, 15. svibnja, započet će orezivanje i uklanjanje tri stabla kestena na Adžijinom trgu

U sklopu obnove komunalne infrastrukture Zvijezde u planu je uklanjanje 14 stabala te sadnja njih 19, izvijestili su danas iz Vodovoda i kanalizacije d.o.o. Karlovac.

- Dva stabla koja su već uklonjena, nasuprot Domu umirovljenika, Ruski put, nisu bila dijelom planske sadnje, a kroz godine su prerasla u koridor ceste. Na toj dionici nije bilo moguće niti izmještanje instalacija, pojašnjavaju. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dodaju kako od ponedjeljka, 15. svibnja, započet će orezivanje i uklanjanje tri stabla kestena na Adžijinom trgu. 

- Radi se o 3 od 6 stabala koja su do ceste. Prva dva stabla su trula, a zadnje u nizu uklanja se zbog koridora izvođenja radova. Preostala 3 stabla će se obrezati do ceste te će se pratiti njihovo stanje tijekom i nakon završetka radova. Kako bi se na mjestu uklonjenih stabala mogla posaditi nova, izmjestit će se instalacije javne rasvjete i struje. Obnova komunalne infrastrukture u Zvijezdi podrazumijeva polaganje 5, a negdje i 6 novih instalacija u zadanim okvirima ulica, te nema puno manevarskog prostora.

Iz VIK-a naglašavaju da svi dionici uključeni u provedbu projekta posvećuju maksimalnu pažnju očuvanju zelenila i stabala i da je njihovo uklanjanje zadnje rješenje, a nakon što se iscrpe ostale mogućnosti.

Izdvojeno


Reci što misliš!