VIJESTI / KARLOVAC

ŠTO BI DA IH NEMA?

Vatrogasci zbog poplave u Karlovačkoj županiji intervenirali 255 puta - puno ih pristiglo u pomoć iz drugih dijelova Hrvatske, danas imaju smjenu

Vatrogasci zbog poplave u Karlovačkoj županiji intervenirali 255 puta - puno ih pristiglo u pomoć iz drugih dijelova Hrvatske, danas imaju smjenu
foto ilustracija - arhiva KAportala (DVD Ozalj)

Na području županije najviše intervencija je zabilježeno na području Karlovca, Duge Rese, Ogulina i Vojnića.

- Vatrogasci su na području Karlovačke županije ugrožene novom poplavom imali čak 255 tehničkih intervencija, angažiran je kumulativno 681 vatrogasac sa 223 vozila iz postrojbi sa područja županije, izvijestili su danas iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

Kako dodaju, u Karlovcu je i dalje na snazi izvanredno stanje obrane od poplava za vodostaje Kupe i Korane. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Na području županije najviše intervencija je zabilježeno na području Karlovca, Duge Rese, Ogulina i Vojnića. Na traženje županijskog vatrogasnog zapovjednika, glavni vatrogasni zapovjednik donio je zapovijed o provedbi izvanredne dislokacije vatrogasnih snaga iz Bjelovarsko - bilogorske, Zagrebačke županije te Grada Zagreba, s ukupno 56 vatrogasaca, 21 vozilom, 28 pumpi, 7 agregata, 5 motornih pila i ostala oprema za rad, kažu u HVZ-u.

Danas tijekom jutra izvršit će se smjena vatrogasaca izvanredne dislokacije.

Koliko diljem Hrvatske vatrogasci imaju posla ovih dana, pokazuju i ovi podaci. Naime, u razdoblju od 14. do 18. svibnja Državni vatrogasni operativni centar 193 zabilježio je ukupno 1.411 različitih vatrogasnih intervencija  u kojima je ukupno kumulativno angažirano 4.064 vatrogasca sa 1377 vatrogasnih vozila.

Izdvojeno


Reci što misliš!