VIJESTI / KARLOVAC

NIJE POTVRĐENA

Ravnateljica OŠ Grabrik izvijestila Školski odbor da je dobila optužnicu, Mandić: Smatramo da već sad postoje uvjeti za suspenziju, no ona se s tim ne slaže

Ravnateljica OŠ Grabrik izvijestila Školski odbor da je dobila optužnicu, Mandić: Smatramo da već sad postoje uvjeti za suspenziju, no ona se s tim ne slaže
foto ilustracija

- Ravnateljica je izvijestila članove o pokretanju postupka, te rekla da nije optužnica nije potvrđena. To smo primili na znanje, te proslijedili informaciju Prosvjetnoj inspekciji. Vjerujemo da ćemo sljedeći tjedan imati neke daljnje korake, rekao je gradonačelnik.

Školski odbor Osnovne škole Grabrik održao je sjednicu na kojoj je ravnateljica Darija Begedin članove izvijestila da je od Općinskog državnog odvjetnišva primila optužnicu, no kako stvari stoje, ne namjerava odstupiti s funkcije ravnateljice.

Ovo je danas potvrdio gradonačelnik Karlovca Damir Mandić na novinarski upit o slučaju koji je u karlovačkoj javnosti, ali i na nacionalnoj razini prije godinu dana dobio veliku medijsku pozornost. Podsjetimo, protiv ravnateljice i pedagoginje škole podignuta je optužnica u kojoj se terete da su napravile propust jer nisu na vrijeme prijavile vršnjačko nasilje u školi i ozljeđivanje učenika koji je završio u bolnici.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Održana je sjednica Školskog odbora, ravnateljica je izvijestila članove o pokretanju postupka, te rekla da nije optužnica nije potvrđena. To smo primili na znanje, te proslijedili informaciju Prosvjetnoj inspekciji. Vjerujemo da ćemo sljedeći tjedan imati neke daljnje korake, rekao je gradonačelnik Mandić.

Ponovio je stav Grada Karlovca kao osnivača ustanove OŠ Grabrik.

- Stojimo kod toga da su se već sad stvorili uvjeti za pokretanje članka 106. Zakona o odgoju i obrazovanju, a taj članak predviđa suspenziju osobe do okončanja postupka, odnosno onog dijela oko suspenzije ravnateljice. Ona se s tim, naravno ne slaže i sad smo u pravnim procedurama i neka sve ide po proceduri, zaključio je Mandić.

Izdvojeno


Reci što misliš!