VIJESTI / KARLOVAC

NOVI MILJOKAZ?

Projekt "Nazorova" je već više od deset godina "na čekanju" no to bi se ipak moglo promijeniti! Uskoro urbanističko - arhitektonski natječaj?

Projekt

Dodaju kako će program natječaja i uvjeti natječaja biti upućeni na usvajanje Gradskom vijeću već na jednoj od sljedećih sjednica.

Više od deset godina je prošlo otkako su uklonjene stare i ruševne kuće u Nazorovoj ulici u centru Karlovca, a kako bi započeo veliki projekt gradnje stambeno - poslovnog centra s pasažom koji bi spojio trg ispred pothodnika s karlovačkom gradskom tržnicom.

Investitor je privatna tvrtka koja je ogradila prostor, predstavila idejno rješenje gradnje nebodera - Novog miljokaza i sve je ostalo na tome. Hoće li se išta na ovoj lokaciji uskoro početi graditi još smo prije više od godinu dana pitali investitora, zagrebačku građevinsku tvrtku Mešić com i tad nismo dobili odgovor, ali ipak čini se da ima i jedna dobra vijest.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Naime, kako doznajemo iz karlovačke gradske uprave, oni su u kontaktu s vlasnikom parcele kod pothodnika, a sljedeći koraci mogli bi se očekivati uskoro.

- Grad Karlovac je izradio Natječajni elaborat za provedbu urbanističko - arhitektonskog natječaja za izradu podloge za urbanistički plan uređenja "Nazorova", proveo nabavu za provoditelja predmetnog natječaja i sklopio ugovor s provoditeljem natječaja, rekli su nam u magistratu.

Dodaju kako će program natječaja i uvjeti natječaja biti upućeni na usvajanje Gradskom vijeću već na jednoj od sljedećih sjednica.

- Cijeli postupak vodi i financira Grad Karlovac, a predmetna čestica je samo jedan dio obuhvata urbanističko - arhitektonskog natječaja, kažu nam u Gradu. 

Podsjetimo, KAportal je nedavno pisao o cijelom obuhvatu koji bi toliko potreban "makeover" donio ovom dijelu grada. On ne obuhvaća samo dio u Nazorovoj već i onaj prema Autobusnom kolodvoru, željezničkom stajalištu i parkiralištu kod McDonald'sa.  U planu je gradnja drugog kolosijeka željezničke pruge pa bi i stajalište išlo u kompletnu rekonstrukciju, kao i trg kod Autobusnog dok se razmatra i gradnja nadzemne garaže na mjestu sadašnjeg parkirališta s druge strane pruge.
 

Izdvojeno


Reci što misliš!