VIJESTI / KARLOVAC

PRIKOPČALI SE?

Tko krade vodu iz hidranata u Šišljaviću i Rečici? U Vodovodu utvrdili neovlašteno korištenje, mole građane da prijave slučajeve njima ili policiji

Tko krade vodu iz hidranata u Šišljaviću i Rečici? U Vodovodu utvrdili neovlašteno korištenje, mole građane da prijave slučajeve njima ili policiji
KAportal/Pixabay

Dodaju da onaj koji neovlašteno uzima vodu s hidranata, svojim nesavjesnim ponašanjem ugrožava stabilnost vodoopskrbe šireg područja.

Tko krade vodu u Šišljaviću i Rečici? Ovo je pitanje kojim se moraju pozabaviti u Vodovodu i kanalizaciji, a vjerojatno i policija.

Iz karlovačke gradske tvrtke nam javljaju da je temeljem telemetrijskog nadzora i dojava s terena, utvrđeno da se na području Šišljavica i Rečice neovlašteno koristila voda sa hidranata.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- I ovog puta naglašavamo da nije dozvoljeno korištenje vode sa hidranata za zalijevanje nasada ili travnjaka i slično. Hidranti služe isključivo za protupožarnu zaštitu i za potrebe održavanja vodoopskrbne mreže, ispiranja sustava te analize zdravstvene ispravnosti pitke vode, kažu nam u Vodovodu.

Dodaju da onaj koji neovlašteno uzima vodu s hidranata, svojim nesavjesnim ponašanjem ugrožava stabilnost vodoopskrbe šireg područja.

Naime, naglim otvaranjem i zatvaranjem ventila na sustavu, izazivaju se hidraulički udari, koji pak dovode do puknuća cjevovoda i prekida vodoopskrbe za čitave ulice ili naselja. Ako i ne dođe do puknuća cjevovoda,  dolazi do naglog smanjenja tlaka što se kod korisnika na tom području odmah manifestira kao nestašica vode.

- Isto tako, ovakvim postupcima ugrožava se mogućnost brze i učinkovite protupožarne zaštite. Za dobrobit svih,apeliramo na građane da koriste pitku vodu u skladu sa propisima, tj. isključivo sa vlastitih priključaka spojenih na javni sustav vodoopskrbe. Naši djelatnici provode nadzor nad hidrantskim sustavima ,a građane molimo da, ukoliko primijete neovlašteno korištenje usluge vodoopskrbe, obavijeste Vodovod i kanalizaciju putem besplatnog telefona 0800 400 047 ili o tome obavijestite PU Karlovačku, kažu u Vodovodu.
 

Izdvojeno


Reci što misliš!