VIJESTI / KARLOVAC

GČ POD OVRHOM

Zbog neplaćenih računa za HT ovršena gradska četvrt Luščić - Jamadol! Grad Karlovac platio dug i tvrde da problem nije u njima, objasnili zbog čega je došlo do ovakve situacije

Zbog neplaćenih računa za HT ovršena gradska četvrt Luščić - Jamadol! Grad Karlovac platio dug i tvrde da problem nije u njima, objasnili zbog čega je došlo do ovakve situacije
foto ilustracija KAportal/Pixsell

Kako je došlo do ovrhe nad gradskom četvrti na naš upit objasnili su u karlovačkoj gradskoj upravi, te krivnju za problem prebacuju na - operatera.

U zemlji s više od 220 tisuća građana s blokiranim računima zbog dugova, ovrhe su svakodnevica, a ovrhovoditelji i tvrtke za utjerivanje dugova rade punom parom. No ipak nije baš uobičajeno da pod ovrhom bude gradska četvrt, a upravo se to dogodilo karlovačkoj GČ Luščić - Jamadol.

Nju su, naime, ovršile Hrvatske telekomunikacije i to zbog neplaćenih računa za telefon, internet i televiziju u visini 386,67 eura plus što su u postupku nastali troškovi za dodatnih 150 eura. Kako je moguće da gradska četvrt ne plaća račune pitali smo HDZ-ovog predsjednika Vijeća GČ Luščić - Jamadol Tomislava Katića koji je nedavno dobio i treći mandat zaredom na ovoj funkciji. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Časno i volonterski

Kako nam je rekao, ne radi se u tome da on nije plaćao račune jer već duže vrijeme svi računi idu preko gradske riznice, pa se to dogodilo i s ovima za HT.

- Došlo je do problema u dostavljanju e-računa, ali to nije na nama u gradskoj četvrti jer mi niti nemamo račun s kojim bi mogli raspolagati. Ja ovu funkciju obavljam časno i to volonterski bez ikakve naknade za svoj rad. Sad smo bez telefona, interneta i televizije i nadam se da će se to što prije riješiti, rekao nam je Katić.

Kako je došlo do ovrhe nad gradskom četvrti, na naš upit objasnili su u karlovačkoj gradskoj upravi, te krivnju za problem prebacuju na - operatera.

- Grad Karlovac je s 1. veljače 2022. godine ukinuo žiro račune gradskih četvrti i mjesnih odbora, te sva plaćanja idu preko žiro računa Grada Karlovca. Vezano uz to, kontaktirani su svi pružatelji usluga kako bi se promijenili podaci za plaćanje, odnosno kako bi umjesto na mjesne odbore i gradske četvrti računi glasili na Grad Karlovac, kažu nam u magistratu.

Samo e-računi, Grad platio dug

Dodaju da su svi pružatelji usluga isto obaviješteni da Grad Karlovac može plaćati isključivo e-račune, te da račune koje su do tada poštom slali na mjesne odbore i gradske četvrti sada šalju Gradu Karlovcu kao e-račune.

- Kako nisu svi pružatelji usluga dostavljali e-račune, nije moglo biti izvršeno plaćanje pojedinih računa, o čemu su odmah pružatelji usluga i bili obaviješteni. Vezano uz Gradsku četvrt Luščić - Jamadol, ugovor s pružateljem usluga koji nije dostavljao e-račune na Grad Karlovac je raskinut, a računi koji nisu bili plaćeni, plaćeni su naknadno, kažu nam još u Gradu. 

Izdvojeno


Reci što misliš!