VIJESTI / KARLOVAC

TREĆI DAN

Nastavlja se štrajk i na sudu u Karlovcu! Na Općinskom sudu odaziv stopostotni, predsjednica sindikata: Od 600 eura nitko ne može živjeti

Nastavlja se štrajk i na sudu u Karlovcu! Na Općinskom sudu odaziv stopostotni, predsjednica sindikata: Od 600 eura nitko ne može živjeti

Do kada će službenici biti u štrajku, to nitko u ovom trenutku ne zna. Iz sindikata se nadaju razgovoru i dogovoru s ministrom

U organizaciji Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika u ponedjeljak ujutro u 7 sati započeo je štrajk pravosudnih službenika koji traže povećanje plaća. U razgovoru za KAportal predsjednica odbora pravosuđa Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske na Općinskom sudu u Karlovcu Diana Gvozdić kazala je kako i treći dana u štrajku sudjeluju 100 posto službenika. 

Sindikat ne pristaju na ništa manje od 300 eura povišice. Zahtjev za povišicu je korigiran radi dogovora premijera Andrej Plenković s predstavnicima sindikata javnih i državnih službi, temeljem koje je dogovoren dodatka na plaće od 60 do 100 eura. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Gvozdić za KAportal pojašnjava kako jednostavno više nitko ne može živjeti od 600 eura plaće. Kao zapisničarka na Općinskom sudu u Karlovcu radi već 19 godina i status službenika svih godina se nije promjenio.

- Zaposlite se kao zaspisničar i tu ostajte, napredovanja u službi nema. Službenici i namještenici nisu dovoljno plaćeni za svoj rad niti od svoje plaće ne mogu dostojanstveno živjeti, poručuje. 

Do kada će službenici biti u štrajku, to nitko u ovom trenutku ne zna. Iz sindikata se nadaju razgovoru i dogovoru s ministrom. 

Izdvojeno


Reci što misliš!