VIJESTI / KARLOVAC

PRIOPĆENJE SDP-a

SDP šalje otvoreno pitanje direktoru Gradske toplane: Je li moguće da otpad zatrpavate zajedno s cijevima, evo dokaz da se radi o "šlamperaju"

SDP šalje otvoreno pitanje direktoru Gradske toplane: Je li moguće da otpad zatrpavate zajedno s cijevima, evo dokaz da se radi o
SDP Karlovac

Ovakvom logikom postupanja sa građevinskim otpadom, u iskopu su mogle ostati i stare cijevi, čemu se mučiti sa njihovim iskapanjem i zbrinjavanjem, navode SDP-ovci

Nastavljaju se reakcije oporbe na sjednicu Gradskog vijeća održanu u petak na kojoj oporba zbog pitanja vijećnika iz redova vladajućih opet nije stigla na red postaviti svoja vijećnička pitanja tijekom Aktualnog sata.

Nakon Možemo! oglasio se i karlovački SDP, pa su pitanje za direktora Gradske toplane Zdravka Eremića odaslali putem medija.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Priopćenje SDP-a koje je potpisala predsjednica GO Karlovac Dragica Malović prenosimo u cijelosti...

Kako na sjednici Gradskog vijeća održanoj dana 22.09.2023. godine nismo uspjeli postaviti pitanje direktoru Gradske toplane Karlovac d.o.o., gosp. Zdravku Eremiću, uslijed već standardne prakse vladajućeg HDZ-a i njegovih partnera koji su odlučili instituciji aktualnog sata oduzeti svaki značaj skraćivanjem istog sa naručenim pitanjima vladajućih, ovim putem dostavljamo fotografiju nastalu na gradilištu obnove vrelovoda iz koje je vidljivo da je keramička vuna od izolacije starog toplovoda doslovno prebačena na liniju novog i tako se uredno zatrpava?!

Zar je moguće da se otpad odlaže u građevinski iskop? Je li takvo postupanje sa građevinskim otpadom u skladu sa Zakonom o gospodarenju otpadom, Pravilnikom o gospodarenju otpadom, Ugovorom o izvođenju radova? Radi li se, možda, o opasnom otpadu u konkretnom slučaju?

Ovakvom logikom postupanja sa građevinskim otpadom, u iskopu su mogle ostati i stare cijevi, čemu se mučiti sa njihovim iskapanjem i zbrinjavanjem.

Sigurno je jedino da je investitor, a to je Gradska toplana d.o.o., dužan zbrinuti otpad, a sasvim je svejedno tko će to za investitora učiniti. Vrlo je vjerojatno, dapače sigurni smo da u Ugovoru o izvođenju radova postoji i stavka kao što je odvoz šute, materijala i otpada na neki deponij, i da taj odvoz ne radi Gradska toplana d.o.o. kao investitor, već to radi izvođač radova. 

Pitanje je kontrolira li Gradska toplana d.o.o. kao investitor kvalitetu izvršavanja radova od strane izvođača sukladno zaključenom Ugovoru? Ako je suditi po priloženoj fotografiji, odgovor je negativan, jer ako se ovako postupa sa otpadom kako se tek kontrolira kvaliteta izvedenih radova i ugrađenog novog materijala?

Ovo je još jedan od dokaza u nizu o "šlamperaju" prilikom izvođenja radova na obnovi vrelovoda, na što građani svakodnevno ukazuju. Ne treba pri tome zaboraviti ni prošlotjednu eksploziju u ulici P.R. Vitezovića u kojoj je teško ozlijeđen
radnik koji je radio na zavarivanju cijevi, a o kojoj nesreći do danas Gradska toplana d.o.o. do danas nije dala suvislo obrazloženje karlovačkoj javnosti, navode u SDP-u.

Izdvojeno


Reci što misliš!