VIJESTI / KARLOVAC

NO POZDRAVLJAJU INICIJATIVU...

Iz Gradske toplane odgovorili SDP-ovcima: Pogrešna je percepcija da se ne postupa u skladu s pravilima struke

Iz Gradske toplane odgovorili SDP-ovcima: Pogrešna je percepcija da se ne postupa u skladu s pravilima struke
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Gradska toplana kao investitor u svakom slučaju pozdravlja svaku inicijativu koja ukazuje na eventualne propuste i savjete kako bi mogla pravovremeno reagirati u cilju zaštite interesa građana

Kako oporbeni SDP u karlovačkom Gradskom vijeću nije došao na red na Aktualnom satu za zadnjoj sjednici, jučer je pitanja za direktora Gradske toplane Zdravka Eremića odaslao putem medija. Više o tome pročitajte OVDJE

Iz Gradske toplane nisu ih uskratili za tražene odgovore, a vezani su za projekt "Revitalizacije vrelovodne mreže u gradu Karlovcu" i zbrinjavanje građevinskog otpada.  

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Iz gradske tvrtke uvodno napominju kako su u svojstvu investitora na projektu poduzeli sve zakonom propisane obveze u što spada i ugovaranje stručnog nadzora nad izvođenjem radova, obzirom da za isto sama ne ispunjava zakonom propisane uvjete te je provela postupak javne nabave i ugovorila provođenje stručnog nadzora nad izvođenjem radova.

Napominju kako je s obzirom na zakonske obveze investitora po pitanju zbrinjavanja otpada u sklopu ugovora sa izvođačem ugovoreno je zbrinjavanje otpada na zakonom propisani način, a u što spada i mineralna vuna kojom su bile izolirane cijevi vrelovoda. Izvođač radova je obvezan pridržavati se ugovora i propisa.

- Prema saznanju investitora i informacijama od nadzornih inženjera i izvođača radova, sva mineralna vuna i ostali otpad zbrinjavaju se na zakonom propisani način. Činjenica je, da se radi o izrazito zahtjevnom zahvatu na području grada Karlovca i da se radovi trenutno izvode ubrzanom dinamikom kako bi građanima grada Karlovca usluga grijanja bila pravovremeno osigurana. Pojedine radne operacije odvijaju paralelno i po određenom prioritetu, pa se može steći pogrešna percepcija da se ne postupa u skladu s pravilima struke i propisima, poručuju iz Toplane. 

Zaključno dodaju kako Gradska toplana kao investitor u svakom slučaju pozdravlja svaku inicijativu koja ukazuje na eventualne propuste i savjete kako bi mogla pravovremeno reagirati u cilju zaštite interesa građana Grada Karlovca. 

Izdvojeno


Reci što misliš!