VIJESTI / KARLOVAC

Gradski vijećnik

Dimitrije Birač kritizirao Grad Karlovac i Vijeće gradske četvrti Banija zbog nekoordiniranosti oko postavljanja nadzornih kamera u Pojatnom

Dimitrije Birač kritizirao Grad Karlovac i Vijeće gradske četvrti Banija zbog nekoordiniranosti  oko postavljanja nadzornih kamera u Pojatnom
foto ilustracija - Google Maps/KAportal

Ustvrdio je da napredak koče nadležni

Karlovački gradski vijećnik Nove ljevice Dimitrije Birač kritizirao je u petak postupanja Grada Karlovca i Vijeća gradske četvrti Banija u vezi postavljanja nadzornih kamera u Pojatnom na Zagrebačkoj cesti upozorivši na "očitu nekoordinaciju" i dodavši da napredak "koče nadležni".

Birač je naveo da je mještanima Pojatna obećano da će se "problem jurnjave kroz njihovo naselje" riješiti postavljanjem nadzornih kamera i da je pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, promet i mjesnu samoupravu Grada Karlovca Dario Greb uputio na potpisivanje peticije mještana koja će se posredstvom VGČ Banija poslati Hrvatskim cestama, da bi se potom postavljanje nadzornih kamera koordiniralo s Policijskom upravom karlovačkom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Vjerujući u cijelu stvar, peticiju je potpisalo 148 mještana i 1. srpnja predalo VGČ Banija. No, sljedećih tjedana nije bilo odgovora. Mještani su se dodatno zabrinuli jer su i njihovi opetovani upiti također ostajali bez odgovora – nastavio je Birač.

Ustvrdio je da bi VGČ Banija zasjedalo tek u rujnu, da na sjednici Gradskog vijeća Karlovca nije upozorio da se ne sastaje "već neko vrijeme", a da je stoga ipak 12. srpnja održana sjednica na Baniji, no, upozorava gradski vijećnik, bez kvoruma jer je bilo nazočno pet od 11 vijećnika. Birač pita kakvu uopće snagu imaju odluke donesene na toj sjednici te kritizira zaključak VGČ Banija da će se peticija s popratnim dopisom proslijediti nadležnom gradskom odjelu.


- Pročelnik Greb je već bio objasnio da Grad Karlovac s time nema veze. Jedan od problema je što predsjednica VGČ Banija nije sudjelovala na sastanku s njime, a nitko je očito nije informirao – nastavio je Birač.

Predsjednica VGČ Banija je Irena Božičević.

Birač je napomenuo da je postavljanje nadzornih kamera trebao biti prvi korak ka povećanju prometne sigurnosti tog dijela Karlovca i uvod u izgradnju nogostupa kojega mještani čekaju desetljećima i koji im je gradonačelnik obećao.

- Kako da mještani vjeruju u rješenje kad je očita nekoordinacija, kada Grad Karlovac i Vijeće gradske četvrti Banija ne pokazuju inicijativu za rješavanje desetljećima nagomilanih problema Zagrebačke ceste? Sa svoje strane, mještani evo već četvrti mjesec pokušavaju ostvariti neki napredak – istaknuo je Birač.

Zatražili smo očitovanja VGČ Banija i Grada Karlovca.

Izdvojeno


Reci što misliš!