VIJESTI / KARLOVAC

Odgovor iz Banjavčićeve

Grad Karlovac: Peticija mještana Pojatna za postavljanje nadzorne kamere na Zagrebačkoj dostavljena Hrvatskim cestama

Grad Karlovac: Peticija mještana Pojatna za postavljanje nadzorne kamere na Zagrebačkoj dostavljena Hrvatskim cestama

Riječ je o državnoj prometnici i s Policijskom upravom karlovačkom i državnom tvrtkom koja upravlja tom državnom prometnicom se traži optimalno rješenje prije izgradnje nogostupa, poručeno je

Grad Karlovac je odgovarajući na kritiku gradskog vijećnika Nove ljevice Dimitrija Birača od petka vezano za postavljanje nadzorne kamere na Zagrebačkoj cesti u Pojatnom napomenuo da je peticija mještana dostavljena Hrvatskim cestama, tvrtki koja upravlja tom državnom cestom.

Poručili su da je Grad Karlovac stava da u Zagrebačkoj ulici privremenim rješenjem treba povećati sigurnost pješaka prije no što bude izgrađen nogostup i njime trajno riješeno pitanje njihove sigurnosti u prometu i da su utoliko otvoreni za sva prometna rješenja koja predloži struka.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- To smo i napisali u dopisu poslanom Hrvatskim cestama i Policijskoj upravi karlovačkoj 26. srpnja, čim smo od Vijeća Gradske četvrti Banija dobili peticiju stanovnika Zagrebačke ulice kojom traže postavljanje uređaja za nadzor brzine – naveli su iz Grada Karlovca, a Birač je bio spomenuo da peticija broji 148 potpisa.

Iz Grada su poručili i da traže s PU karlovačkom i Hrvatskim cestama optimalno rješenje.


- Vjerujemo da vijećnik Birač zna i da Grad Karlovac i Hrvatske ceste imaju potpisan sporazum o suradnji na projektu izgradnje nogostupa po kojemu je obveza Grada projektiranje i ishođenje dozvole za nogostup, a Hrvatskih cesta provedba javne nabave i vođenje i financiranje radova. Svjesni da će sve potrebne aktivnosti, kao i realizacija projekta zahtijevati vrijeme i da u tom razdoblju treba biti povećana sigurnost sudionika u prometu, pješaka ponajprije, Hrvatske ceste i PU karlovačku zamolili smo da razmotre situaciju i predlože rješenje koje će to omogućiti. Grad će, naravno, učiniti sve što mu je u nadležnosti kako bi pomogao u realizaciji – dodano je iz gradske uprave.

Birač je kritizirao i Vijeće Gradske četvrti Banija da je usvojilo zaključak o prosljeđivanju peticije Gradu Karlovcu na sjednici bez kvoruma, a iz gradske uprave su naveli kako su već upozorili tu jedinicu mjesne samouprave da sjednice moraju imati kvorum.

Izdvojeno


Reci što misliš!