VIJESTI / KARLOVAC

NIJE U FUNKCIJI

Gradski vijećnik Dimitrije Birač upozorio da propada kuća na Gazi koju je Josip Vuković 2012. oporučno ostavio Gradu Karlovcu

Gradski vijećnik Dimitrije Birač upozorio da propada kuća na Gazi koju je Josip Vuković 2012. oporučno ostavio Gradu Karlovcu

Napomenuo je da je dana na korištenje Centru za pružanje usluga u zajednici Karlovac - Banija, no da nije u funkciji te da se nepotrebno adaptiralo krovište

Gradski vijećnik Dimitrije Birač je u utorak u Karlovcu upozorio da propada kuća u četvrti Gaza koju je nastavnik matematike Josip Vuković oporučno 2012. godine ostavio Gradu Karlovcu, koji ju je potom dao na korištenje Centru za pružanje usluga u zajednici Banija – Karlovac.

Birač je rekao da je Vuković oporukom kuću ostavio Gradu Karlovcu, a kao strastveni ljubitelj pasa i 160.000 eura radi osnivanja zaklade za očuvanje hrvatskog ovčara kao pasmine. Birač je dodao da je Grad dao Centru kuću u najam ili na korištenje na deset godina, ali da mu nije jasno kada točno.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Zamjenik gradonačelnika Dubravko Delić je 2015. rekao za javnost da je kuća uskoro spremna za to da se u nju djeca usele u poludnevni boravak, a 2019. godine se također navelo da je adaptacija pri kraju i da se kuća od početka 2020. može koristiti. Pomaka nema. Dio kuće jest adaptiran – zamijenjen je krov, mada je 2003. godine gospodin Vuković mijenjao cijelo krovište za nekih 28.000 kuna i nije bilo potrebno nanovo ga mijenjati, i to za 280.000 kuna, koliko sam čuo, a tome su se i susjedi čudili. Tijekom cijele godine su prozori otvoreni – naveo je Birač.

Zapitao se kontrolira li Grad Karlovac svoju imovinu.


- Kada će ovo profunkcionirati? Grad je mogao puno više napraviti, ali i dalje nije kasno. Kuća je izgubila na vrijednosti. Niz troškova će trebati podmiriti da se onda dovede u red – nastavio je Birač.

Rekao je i da dvorište održava karlovačka gradska tvrtka Zelenilo, ali samo na pozive susjeda.

- Nema sistematizirane skrbi. Na vratima je paučina. Najvažnije je da su se svi slikali kada se postavljala spomen-ploča – rekao je Birač.

Zatražili smo Centar i Grad očitovanja.

Izdvojeno


Reci što misliš!