VIJESTI / KARLOVAC

DOGOVARAJU SE?!

Dragica Malović prije dva mjeseca podnijela ostavku na mjesto predsjednice GO SDP-a! Stranka do danas nije imala potrebu o time izvijestiti javnost?!

Dragica Malović prije dva mjeseca podnijela ostavku na mjesto predsjednice GO SDP-a! Stranka do danas nije imala potrebu o time izvijestiti javnost?!

Također je navela da ostaje predsjednica Kluba vijećnika SDP-a u Gradskom vijeću Karlovca i članica stranke.

Karlovačka gradska vijećnica Dragica Malović je dala ostavku na mjesto predsjednice Gradske organizacije Socijaldemokratske partije Hrvatske još 12. lipnja, no iz te stranke nisu smatrali potrebnim o tome obavijestiti javnost i tek je u utorak o tome javila Radio Mrežnica.

Objasnila je da je to učinila nezadovoljna odnosom središnjice stranke prema lokalnoj organizaciji u gradu koji je najveći u VII. izbornoj jedinici i u kojemu je SDP osvojio najviše glasova, a da bi se takav odnos očitovao raspodjelom mjesta na listi za parlamentarne izbore. Predvodnica liste SDP-a, Hrvatske seljačke stranke, Stranke s imenom i prezimenom i Građansko-liberalnog saveza GLAS bila je sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, a jedini kadar iz Karlovca bila je D. Malović i ona je bila na devetom mjestu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

D. Malović je KAportalu u petak potvrdila da je to glavni razlog ostavke, a da postoje i neki razlozi privatne naravi. Napomenula je da je SDP na izborima za Hrvatski sabor osvojio više glasova u Karlovcu nego u Sisku. Također je navela da ostaje predsjednica Kluba vijećnika SDP-a u Gradskom vijeću Karlovca i članica stranke. Na pitanje zašto javnost nije obaviještena pravovremeno o tome da je podnijela ostavku, odgovorila je da je čekala da se dogovori "s relevantnim faktorima" u gradskoj i županijskoj organizaciji.

Predsjednik Županijske organizacije SDP-a Dalibor Domitrović je rekao pak da nije bilo potrebe za obavještavanjem javnosti da je D. Malović podnijela ostavku i da je gradska vijećnica Ehlimana Planinac vršiteljica dužnosti predsjednice te da se pripremaju stranački izbori i da organizacija neće biti raspuštena. Potvrdio je da se D. Malović nije slagala s politikom vrha stranke.


- Koliko god loše vodio stranku, stranački vrh se ne smije javno kritizirati. To je isto kao kada bi vodnik javno kritizirao pukovnika – poručio je Domitrović.

Izdvojeno


Reci što misliš!