VIJESTI / KARLOVAC

Gostovanje

Folklorni ansambl "Matija Gubec" iz Karlovca predstavlja Hrvatsku na festivalu Kyparissia Sunshine u Grčkoj

Folklorni ansambl
Folklorni ansambl Matija Gubec

Odvija se na poluotoku Peloponez

Folklorni ansambl "Matija Gubec" predstavlja Hrvatsku na festivalu folklora Kyparissia Sunshine u Grčkoj, što se odvija pod okriljem Međunarodnog savjeta organizatora festivala folklora i tradicionalne kulture, izvijestila je umjetnička voditeljica Katarina Ratkaj u subotu.

Festival se odvija na poluotoku Peloponez, a članove karlovačkog ansambla je posebno oduševio grad domaćin Kyparissia, "prekrasan antički gradić uz obalu Jonskog mora poznat po nepreglednim pješčanim plažama, fantastičnoj lokalnoj kuhinji, izvanrednim vinima i ljubaznim domaćinima", navedeno je.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Već prvog dana festivala, na samoj svečanosti otvaranja, "Gupci" su oduševili domaćine izvedbom atraktivnog hercegovačkog linđa, a slijede nastupi u samom gradu i obližnjim mjestima, plesne radionice koje će voditi sami plesači ansambla, prezentacija tradicionalnih igara i domaće kuhinje – dodala je K. Ratkaj.

Na početku su desetodnevne turneje na kojoj će predstaviti više hrvatskih koreografija i već prvog dana ne kriju oduševljenje.


- Domaćini su izvanredni, smještaj i hrana fantastični, plaže su nam nadohvat ruke, a program je zaista ispunjen raznim aktivnostima. Veselimo se prezentaciji naše bogate tradicije, razgledavanjima, druženju s lokalnim stanovništvom te svakako razmjeni iskustava s ostalim grupama – poručili su, a sudjeluju i grupe iz Bosne i Hercegovine, Kolumbije, Tajlanda, Grčke i Sardinije.

Na putu do Grčke Karlovčani su zastali u Skopju.

Izdvojeno


Reci što misliš!