VIJESTI / KARLOVAC

TREBA LI DUŽE?

Grad Karlovac propisao da terase kafića za vrijeme Dana piva mogu raditi do pola 1 nakon ponoći, ugostitelji nezadovoljni: To je korak unazad

Grad Karlovac propisao da terase kafića za vrijeme Dana piva mogu raditi do pola 1 nakon ponoći, ugostitelji nezadovoljni: To je korak unazad
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Smatraju da to nije dovoljno, jer mnogi ciljano dolaze u Karlovac na Dane piva, a onda jedva da mogu popiti piće nakon završetka glazbenog programa u Šancu jer se terase moraju zatvoriti.

U petak počinje tradicionalna pivska fešta u Karlovcu, ovog puta u jubilarnom izdanju. Kreću pripreme za postavljanje štandova, pozornica i ugostiteljskog šatora, dok je Grad Karlovac donio odluku o radnom vremenu ugostiteljskih objekata za vrijeme trajanja manifestacije.

Međutim, ugostitelji baš i neće biti zadovoljni jer je gradskom odlukom propisano da se "dozvoljava rad svih ugostiteljskih objekata na cijelom području grada - u zatvorenom prostoru do 2 sata, a na otvorenom (terase, veže i slično) od 00.30 sati. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

KAportalu su se već javili neki ugostitelji da je to korak unazad, jer je radno vrijeme na otvorenom samo pola sata duže nego uobičajenim danima kad nema Dana piva. Naime, za Zvjezdano ljeto mogli su raditi do 1 sat iza ponoći, a još prije do 2 sata. Prošle godine je također bilo do pola 1, no ugostitelji nam kažu da je rečeno da će se to ove godine produžiti što je navodno potvrdio i gradonačelnik Damir Mandić.

Smatraju da to nije dovoljno, jer mnogi ciljano dolaze u Karlovac na Dane piva, a onda jedva da mogu popiti piće nakon završetka glazbenog programa u Šancu jer se terase moraju zatvoriti. Posebno jer za sličnih manifestacija u drugim gradovima kafići za terase imaju dozvole raditi znatno duže.


U Odluci se još navodi da "ugostiteljski objekti za koje je ugostitelj ishodio odobrenje Grada kojim se dozvoljava produženo radno vrijeme, a koje je duže od dozvoljenog u prethodnom stavku, imaju pravo poslovati sukladno ishođenom odobrenju". 

Nemamo podatak koliko ih ima takvu "posebnu dozvolu", no uglavnom je mišljenje svih da bi radno vrijeme terasa tijekom manifestacije trebalo biti duže. 

Izdvojeno


Reci što misliš!