VIJESTI / KARLOVAC

GDJE SU NESTALI?

Srušeni Most(ovi)? Zvonimir Troskot često je ovdje s kritikama lokalne vlasti, ali ogranak njegove stranke u Karlovcu preuzeli su, čini se, Vijetnamci!

Srušeni Most(ovi)? Zvonimir Troskot često je ovdje s kritikama lokalne vlasti, ali ogranak njegove stranke u Karlovcu preuzeli su, čini se, Vijetnamci!
Facebook

Karlovački mostovci posljednji put su se, pomalo bizarno, oglasili 2021. godine nakon jednog uspjeha nogometaša Dinama.

Saborski zastupnik Mosta Zvonimir Troskot u posljednje je vrijeme vrlo čest gost Karlovca na press konferencijama na kojima se prilično oštro obračunava s gradskom vlašću. Središte njegovog djelovanja uglavnom je vezano za šire ekološke teme i zaštitu prirode, no u posljednje vrijeme dotiče se i aglomeracije i problema vezanih uz nju. 

U cijeloj toj priči jedna je stvar zanimljiva, a to je da je na svojim pressicama uvijek usamljen, barem što se tiče Mosta, stranke koja je u Karlovcu jedno vrijeme imala određen broj članova pa i kandidata za gradonačelnika. Prema svemu sudeći, nije riječ o tome da ga karlovački mostovci ne bi podržavali već o tome da ih zapravo i - nema!

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Internet stranice ove organizacije i ne postoje, a na društvenim mrežama stranicu Most Karlovac pronašli smo samo na Facebooku. I imali smo što vidjeti! Posljednju objavu vezanu uz lokalni ogranak Most Karlovac objavio je u veljači 2021. godine, kada najavljuju samostalni izlazak na lokalne izbore. Na njih, pokazalo se, neće izaći niti samostalno niti s nekim u koaliciji, a tijekom te godine još povremeno imaju objave, u pravilu "šeraju" izjave nekog od istaknutijih Mostovaca na državnoj razini. 

Krajem godine, pomalo bizarno, objavljuju jednu objavu vezanu uz uspjeh nogometaša Dinama, a onda - nestaju. Baš negdje u to vrijeme i Troskot je dao naslutiti da je ogranak raspušten, ali i najavio da je interes mladih ljudi ogroman i da će Most u Karlovcu ubrzo opet djelovati.


Tri godine kasnije od toga nema ništa. Naravno, ako ne računamo ono što se može vidjeti na Facebook stranici, a to je da su je preuzeli u - Vijetnamu. Od 2023. godine kreću objave ponekad na vijetnamskom a ponekad na engleskom jeziku, u početku uz video materijale vezane uz prirodu i poljoprivredu pa bi se u šali moglo zaključiti da je Most pojačanje zaista našao u Vijetnamu. 

Teško je odrediti i tko je onda zapravo među solidnih 6 tisuća pratitelja ove stranice - potencijalni mostovci ili, pak, Vijetnamci? 

Izdvojeno


Reci što misliš!