VIJESTI / KARLOVAC

ŽIVOT U ZVIJEZDI

Najezda zmija u karlovačkoj Zvijezdi! Na mjestima srušenih kuća nakotile se smukulje, stanari uznemireni: Nisu otrovne ali jako su agresivne

Najezda zmija u karlovačkoj Zvijezdi! Na mjestima srušenih kuća nakotile se smukulje, stanari uznemireni: Nisu otrovne ali jako su agresivne
foto čitatelj KAportala

Pokušao sam ih potjerati, ali one samo i dalje nadiru, vrlo ih je neugodno za vidjeti kao i saznanje da je oko naše kuće sve puno zmija, kaže Baždar.

Nakon rušenja devastiranih i opasnih zdanja u karlovačkoj Zvijezdi po nalogu Državnog inspektorata pojavio se novi problem. Kako nam tvrdi čitatelj koji živi u Prešernovoj ulici došlo je do prave najezde zmija i to onih koje baš i nisu tako česte u našim krajevima, a pogotovo ne u urbanim sredinama.

- Sve je puno zmija a čini se da su se namnožile na mjestima srušenih kuća gdje je sve zaraslo u šipražje i gdje je ostalo građevinskog materijala. Ima ih puno na mjestima kod Studentskog doma i u napuštenim hangarima kod bastiona jer je tamo sve najviše i zaraslo, ispričao nam je Ivan Baždar. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zvao je policiju i Centar 112, pa je na kraju došao do zmijara koji mu je, kad mu je poslao fotografije, potvrdio da se radi o zmiji smukulji. Začudilo ga je, priča nam baždar, što se ova zmija tu nastanila, te rekao da se ne radi o otrovnici, no zanimljivo, ove su zmije vrlo - agresivne. 

- Pokušao sam ih potjerati, ali one samo i dalje nadiru, vrlo ih je neugodno za vidjeti kao i saznanje da je oko naše kuće sve puno zmija, kaže Baždar. Stanari zatvaraju vrata i prozore jer se boje da im uđu u kuće, a ima o onih koji se zmija boje pa su mu već rekli da zaboravi da će ga posjetiti dok se to ne riješi.


Kako će gradske vlasti rješavati problem najezde zmija tek ćemo vidjeti, no radi se o zmiji koja nije ugrožena. Wikipedia kaže da ženka u gnijezdo snese 5 - 15 živih mladunaca, duljine oko 15 cm, obično u kolovozu ili rujnu. Pare se u travnju, nakon hibernacije a u divljini može doživjeti i 18 godina. 

Izdvojeno


Reci što misliš!