VIJESTI / KARLOVAC

AKTUALAC

Ivica Furač (Možemo): Zašto vrtići redovito uplaćuju novac Hrvatskoj demokratskoj zajednici? Damir Mandić (HDZ): Ne znam

Ivica Furač (Možemo): Zašto vrtići redovito uplaćuju novac Hrvatskoj demokratskoj zajednici? Damir Mandić (HDZ): Ne znam

"Ne mogu niti pretpostaviti", rekao je gradonačelnik

Vrtići Karlovac i Četiri rijeke redovito uplaćuju novac Hrvatskoj demokratskoj zajednici, upozorio je u četvrtak na sjednici Gradskog vijeća Karlovac vijećnik Možemo Ivica Furač, a gradonačelnik Karlovca i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Damir Mandić nije znao odgovoriti zašto.

Furač je rekao da su iznosi koji se uplaćuju mali, ali redoviti i da se vide na platformi Otvoreni Karlovac.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Kakve to usluge HDZ pruža tim ustanovama – pitao je Mandića.

Ovaj mu je odgovorio da može pretpostaviti o čemu se radi, a onda se obratio s govornice prisutnim ravnateljicama tih predškolskih ustanova Aniti Štefanac i Danki Pavletić koje su mu naznačile da ne znaju odgovor.


- Onda ne mogu niti pretpostaviti – rekao je Mandić.

Predložio je Furaču da ravnateljicama dostavi podatke, a da će one provjeriti o čemu je riječ.

Pomislio sam isprva da se isplaćuju na taj način članske obveze zaposlenika koji su u HDZ-u. Ne znam, ali sam siguran da nije riječ o nečemu nezakonitom. Drag mi je da koristite platformu Otvoreni Karlovac koja je informativna i edukativna – rekao je Mandić.

U Otvorenom Karlovcu je naznačen niz uplata HDZ-u iz tih ustanova od po dva eura, a kao razlog se navode naknade članovima predstavničkih i izvršnih tijela te upravnih vijeća.

Izdvojeno


Reci što misliš!