VIJESTI / KARLOVAC

POLITIČKA PREPUCAVANJA

Sjednica Gradskog vijeća kasnila pola sata zbog kašnjenja Mandića, Birač ga odmah "napao": Pokazali ste da vam Karlovac nije na prvom mjestu

Sjednica Gradskog vijeća kasnila pola sata zbog kašnjenja Mandića, Birač ga odmah

Svetić je pozvao kolege na razumijevanje, te rekao da najveća odgovornost leži na gradonačelniku i misli da tu nije napravljena povreda Poslovnika.

Prva ovojesenska sjednica karlovačkog Gradskog vijeća čini se da je dobar uvod u lokalnu "političku jesen" koja će po svemu sudeći biti intenzivna i s obzirom da su sve bliže lokalni izbori koji će se održati u proljeće iduće godine. 

Sjednica je trebala početi u 9 sati ali to se nije dogodilo pa je počela pola sata kasnije. Predsjednik Gradskog vijeća Marin Svetić okupio je klubove i zamolio za odgodu od 15-ak minuta iz razloga što gradonačelnik Damir Mandić još nije stigao iz Zagreba gdje je bio na saborskom odboru.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U oporbi baš to i nisu prihvatili s razumijevanjem pa je, kad po početku sjednice vijećnik Dimitrije Birač odmah spočitao da gradonačelnik time pokazuje koji su mu prioriteti i da to nije grad Karlovac. 

Mandić se ispričao na kašnjenju, te rekao da je njegova obveza ali i izraz poštovanja prema vijećnicima da sudjeluje od početka na Aktualnom satu sjednice Gradskog vijeća. 


- Grad Karlovac i Republika Hrvatska su uređeni sustavi i mogla je sjednica proći i bez gradonačelnika. Postoji zamjenica, pročelnici, Gradsko vijeće ima svoje nadleženosti a imputiranje da sam Karlovac stavio na drugo mjesto je sitna politikanska igra i to vam priliči, to radite već niz godina, odgovorio je Mandić Biraču.

- S moje pozicije u Saboru trudim se da bude na korist našeg grada. Za buduće sjednice se može dogoditi da opet bude tako, ali moja zamolba je prema vijećnicima išla da budem na početku sjednice, rekao je Mandić.

Svetić je pozvao kolege na razumijevanje, te rekao da najveća odgovornost leži na gradonačelniku i misli da tu nije napravljena povreda Poslovnika.

- Ne moramo se svi slagati ali odgodili smo početak sjednice i hvala na obrazloženjima, dodao je Svetić. 

Izdvojeno


Reci što misliš!