VIJESTI / KARLOVAC

Novi problemi

Pukao je glavni cjevovod za područje Karlovca: Kopanje započinje sutra, pripremite se na nova zamućenja vode

Pukao je glavni cjevovod za područje Karlovca: Kopanje započinje sutra, pripremite se na nova zamućenja vode

Prvo će prespojiti cjevovod, a onda kopaju do kvara na dubini od tri metra na križanju Smičiklasove i Domobranske ulice.

Došlo je do puknuća na magistralnom cjevovodu u središtu Karlovca, zbog čega će doći do novih problema u vodoopskrbi, a moguća su iz zamućenja vode.

- Na križanju Domobranske i Smičiklasove ulice došlo je do puknuća na magistralnom cjevovodu profila 500, glavnom opskrbnom cjevovodu za područje grada. Sustav je stabilan, ali zbog složenosti radova, planiranja i istovremenih aktivnosti koje se moraju odvijati na mreži, a u što će biti uključeni svi raspoloživi timovi tvrtke, sanacija će započeti u ponedjeljak tijekom jutarnjih sati - javili su iz Vodovoda i kanalizacije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Navode da je "cijev na dubini od 3 metra, te da je potrebno zatvoriti dotok vode na lokaciji puknuća, kako bi mogla započeti sanacija.

- U trenutku zatvaranja dotoka vode na tom dijelu, u ulici Prilaz Korani spaja se drugi cjevovod na magistralni kako bi mogli pustiti vodocrpilište Gaza III prema vodospremama Strmac i Švarča. Vodocrpilište Gaza I tada ćemo preusmjeriti na Baniju i izolirati od ostatka grada. Nakon toga može započeti iskop na križanju Domobranske i Smičiklasove ulice - objasnili su u ViK-u.


Zbog svega navedenog, moguća su zamućenja vode na širem području grada. Mole se građani za razumijevanje, mole iz ViK-a.

 

U ovom trenutku automobilski promet se odvija nesmetano, međutim ne i pješački - pješacima je onemugećen pristup raskrižju iz pravca Rakovca.

Izdvojeno


Reci što misliš!