VIJESTI / KARLOVAC

NOVA VIZURA

Još jedan karlovački neboder dobit će novo, energetski učinkovito ruho! Počinju radovi na obnovi fasade 11-katnice "kod Miloša"

Još jedan karlovački neboder dobit će novo, energetski učinkovito ruho! Počinju radovi na obnovi fasade 11-katnice

Izgrađen je i useljen prije više od pola stoljeća no i dalje dominira panoramom ovog dijela grada Karlovca.

Još jedan karlovački neboder dobit će novo, umiveno ali i energetski učinkovito ruho, a radi se o zgradi od 11 katova na uglu koji Radićevu i Domobransku ulicu "prelijeva" u Ulicu Rakovac. 

Pozicija zgrade izgrađene sad već davne 1970. godine je takva da će njezino uređenje dati i posve novi sjaj ovom dijelu grada koji posljednjih godina doživljava preobražaj. Upravitelj zgrade je gradska tvrtka Inkasator, a to je jedan od tri karlovačka nebodera čiji su projekti prošli na natječaju za energetsku obnovu višestambenih zgrada Fonda za za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost pa će stanarima ipak biti lakše podnijeti cijelu investiciju. Podsjetimo, uz pomoć sredstava Fonda obnovljen je neboder u Ulici Izidora Kršnjavog 8c, dok se još radi na zgradi u Marina Držića 5.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Neboder od 11 katova koji mnogi Karlovčani i dalje zovu neboderom "kod Miloša" po nekad kultnoj gostionici koja je sad ćevapdžinica, useljen je prije više od pola stoljeća no i dalje dominira panoramom ovog dijela grada Karlovca.

KAportal je, podsjetimo pisao o karlovačkim neboderima pa tako i ovom koji je bio i ostao poznato po živopisnom ugostiteljskom lokalu u prizemlju. Projekt potpisuje poznati karlovački arhitekt Milan Bijelić koji je sagradio već broj nebodera i zgrada u Karlovcu, a sagradilo ga je poduzeće „Tempo“. Više o tome možete pročitati ovdje... 


Obnovljena fasada trebala bi se lijepo uklopiti u okoliš, s obzirom da se nalazi preko puta Vunskog polja. Tu je nedavno izgrađeni kružni tok koji se nastavlja na uređenu Ulicu Rakovac s Centrom Nikole Tesle s jedne i Školske sportske dvorane Mladost s druge strana koja također čeka svoju energetsku obnovu.  

Izdvojeno


Reci što misliš!