VIJESTI / KARLOVAC

Tradicijska kultura

Na Foginovom kupalištu u Karlovcu se okupilo tristotinjak folkloraša iz Karlovačke županije u susretu "B strana folklora"

Na Foginovom kupalištu u Karlovcu se okupilo tristotinjak folkloraša iz Karlovačke županije u susretu
Županija karlovačka

Zaključilo se da bi se to trebalo organizirati svake godine

Na Foginovom kupalištu u Karlovcu je u nedjelju održan na inicijativu županice Martine Furdek Hajdin susret folkloraša "B strana folklora", a Županija karlovačka je u ponedjeljak izvijestila da je postignut unison zaključak kako bi se taj događaj trebao tradicionalno organizirati.

Organizatori su Županija karlovačka i Zajednica amaterskih kulturno-umjetničkih društava Karlovačke županije, a potporu je dao Grad Karlovac.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Napomenuto je da je sudjelovalo više od tri stotine sudionika iz gotovo svih kulturno-umjetničkih društava iz Karlovačke županije, a Iva Radman iz KUD-a Rečica je ocijenila da je raspoloženje "veselo, raspjevano".

- Llijepo se družimo svi. Okupili smo se iz svih dijelova županije, da naučimo nešto što ne znamo, da pokažemo ono što znamo. Super je – rekla je I. Radman, dok je Ivana Tuškan Mihalić iz KUD Vinčica iz Belajskih Poljica dodala: „Radimo ono što volimo i to radimo iz srca i stvarno nas je divno vidjeti danas.“


Održano je više radionica, pa i ona „Kako se ne pleše folklor“, a za kraj je igrano veliko zajedničko šetano kolo.

Koordinator susreta Matija Prigorac je ustvrdio da je pokazano "zaista što to folklor jest", a županica da je "divno vidjeti svu tu raskoš nošnji, pjesama, plesova i običaja ovako iza pozornice".

- Važno je čuvati i njegovati tu tradiciju, prenijeti je na našu djecu i unuke, kako bismo je sačuvali od zaborava – poručila je županica.

Izdvojeno


Reci što misliš!