VIJESTI / KARLOVAC

ODGOVOR NA PROZIVKE

Iz Vodovoda odgovorili na nove optužbe građanske Inicijative stanara Gaze i Zvijezde: Sve je po zakonu, ako netko smatra da nije može prijaviti nadležnim tijelima

Iz Vodovoda odgovorili na nove optužbe građanske Inicijative stanara Gaze i Zvijezde: Sve je po zakonu, ako netko smatra da nije može prijaviti nadležnim tijelima

Ukoliko netko smatra da je prekršen zakon, učinjen propust, pozivamo ga da to prijavi nadležnim tijelima.

Na nove optužbe Inicijative stanara Gaze i Zvijezde danas su se očitovali u karlovačkoj gradskoj tvrtki Vodovod i kanalizacija i to, kako kažu, "u svojstvu naručitelja radova na izgradnji vodoopskrbe i odvodnje".

- Od studenog 2017. do ožujka 2018. godine izrađene su izjave glavnog projektanta i ostalih projektanata o usklađenosti glavnog projekta s prostornim planom i drugim propisima. U sklopu postupka ishođenja građevinske dozvole predan je i geomehanički elaborat, izrađen u veljači 2018. godine, navode u Vodovodu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dodaju: Građevinska dozvola izdana je 13.7.2018.godine; 11.2.2020. Jaspers je odobrio projekt; 16.4.2020 sklopljen je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava sa EU

- U narednom periodu provedeni su postupci javne nabave za radove i usluge, a zadnji u nizu ugovora o radovima odnosio se upravo na Grupu 4 koju čine Zvijezda, Gornje Mekušje i Mala Švarča, stoji u priopćenju.


Navode da su prve aktivnosti u Zvijezdi započele u rujnu 2022. godine, a duboki iskopi u Kraševoj u rujnu 2023.

- Dokumentacija o nabavi je propisala obveze izvođača, među kojima je i izrada izvedbenih projekata. U sklopu izvedbenog projekta izrađen je i projekt zaštite građevinske jame. Dokument je izrađen i predan prije početka radova na dubokim iskopima, u svibnju 2023. godine, navodi se.

- Izvedbeni projekt pregledao je i potvrdio revident glavnog projekta. Kroz izmjene i dopune glavnog projekta  iz srpnja 2024. zaštita građevinske jame talpama je ponovno potvrđena, a temeljem tog dokumenta izdana je izmjena i dopuna građevinske dozvole.

- Naručitelj je ispunio i ispunjava sve obveze sukladno zakonima i sklopljenim ugovorima, a o projektu komunicira transparentno od njegova početka. Ukoliko netko smatra da je prekršen zakon, učinjen propust, pozivamo ga da to prijavi nadležnim tijelima.

- Podsjećamo da je u lipnju Državni inspektorat nakon pregleda sve potrebne dokumentacije donio odluku o nastavku radova u Zvijezdi.

- O tome, o štetama, o njihovoj sanaciji i svim ostalim dijelovima projekta u Zvijezdi komunicirali smo putem medija, naših komunikacijskih kanala, izravno s predstavnicima inicijative i pogotovo s vlasnicima oštećenih objekata i tako ćemo nastaviti do kraja njegove provedbe, kažu još u Vodovodu.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!