VIJESTI / KARLOVAC

Čestitke!

Predsjednik odlikovao Redom hrvatskog pletera organizatora Hrvatske flautističke akademije Petra Ćurića

Predsjednik odlikovao Redom hrvatskog pletera organizatora Hrvatske flautističke akademije Petra Ćurića
Ured Predsjednika RH Tomislav Bušljeta i Marko Beljan

Taj se seminar održava u Karlovcu već 11 godina

Predsjednik Republike Zoran Milanović odlikovao je u utorak u Zagrebu organizatora Hrvatske flautističke akademije Petra Ćurića Redom hrvatskog pletera za iznimne zasluge u promociji hrvatske kulture i međunarodne kulturne suradnje te za osobiti doprinos projektu Hrvatske flautističke akademije.

Ona se već 11 godina održava u Karlovcu u partnerstvu sa Zagrebačkom filharmonijom i Muzičkom akademijom Sveučilišta u Zagrebu i taj seminar okuplja učenike i profesore iz jugoistočne Europe.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ćurić je rođen 8. studenog 1979. godine u Puli, a po struci je akademski glazbenik. U Puli je pohađao osnovnu i srednju školu, a maturirao je u New Yorku u sklopu međunarodne razmjene. Magistrirao je na Sveučilištu Surrey u Engleskoj i usavršavao se u Los Angelesu na Kalifornijskom institutu za umjetnost, Dallasu na Univerzitetu sjevernog Teksasa i na Sveučilištu Mičigen. Radio je kao srednjoškolski profesor u američkim i hrvatskim srednjim školama, u orkestru Opere Hrvatskog narodnog kazališta Ivana plemenitog Zajca u Rijeci, u Riječkoj filharmoniji te kao predavač u Londonu na Akademiji za suvremenu glazbu (ACM).

Dobitnik je niza priznanja, pa tako i Grada Karlovca i Županije karlovačke.

Izdvojeno


Reci što misliš!