VIJESTI / KARLOVAC

Post festum

Grad Karlovac: Šteta od zadnjih poplava u Karlovcu po prvim procjenama iznosi 1,1 milijun eura

Grad Karlovac: Šteta od zadnjih poplava u Karlovcu po prvim procjenama iznosi 1,1 milijun eura
foto Kristina Štedul Fabac/PIXELL

Poplavljeni su 41 kuća, devet podruma, 119 gospodarskih objekata, dva sportska objekta i pedesetak hektara poljoprivrednih površina

Šteta nastala zadnjim poplavama iznosi 1,1 milijun eura, kako glasi preliminarna procjena, izvijestio je Grad Karlovac u petak i napomenuo da je manje poplavljenih područja no za prijašnjih poplava te istaknuo da cijeli sustav obrane od poplava treba uspostaviti čim prije.

Načelnica Stožera civilne zaštite i zamjenica gradonačelnika Ivana Fočić je izvijestila da su poplavljeni 41 kuća, devet podruma, 119 gospodarskih objekata, dva sportska objekta i pedesetak hektara poljoprivrednih površina, a zamjenik načelnice i zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Miroslav Rade je rekao da će Hrvatskim vodama predložiti mjere koje bi se primjenjivale do izgradnje cjelovitog sustava obrane od poplava.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Gradonačelnik Karlovca Damir Mandić je poručio da je "javni interes ispred bilo kakvog drugog". Najavio je da će se raditi na izmjenama zakona o uvjetima za proglašenje elementarne nepogode jer ovim poplavama nisu ispunjeni s obzirom na to da je novčana vrijednost štete manja od 20 posto izvornih sredstava gradskog proračuna.

- Nema nikakvog razloga da se ne gradi, čak i ubrza gradnja sustava onako kako je zamišljena. Jedan poplavljen dnevni boravak je previše – poručio je Mandić.


Naglasio je da je pitanje izgradnje sustava obrane od poplava pitanje sigurnosti Karlovca i da se to može riješiti u sljedeće dvije ili tri godine.

- Pojam javnog interesa polazišna je, nulta točka za bilo kakvu raspravu o sustavu od poplave i to očekujem od svih, građana i od politike – rekao je Mandić.

Izdvojeno


Reci što misliš!