OŠ Dubovac i Mahično u europskom projektu edukacije o prirodnim znanostima

OŠ Dubovac

Osnovne škole Dubovac i Mahično postale su dijelom projekta edukacije o prirodnim znanostima u Europskoj uniji. Otvoren je u siječnju 2019. godine kao mogućnost školama u svijetu da se uključe u projekt pod nazivom “Innovate your dreams”.

– Rad na projektu traje od siječnja do ožujka. Cilj projekta je da se učenici pripreme za budućnost i zanimanja u budućnosti. Teme koje će se raditi u projektu su zanimanja budućnosti , uloga tehnologije u svijetu promjena, industrija budućnosti i održivi razvoj. U Hrvatskoj se uključilo 36 škola, a iz naše županije uključile su se profesorice Snježana Marković-Zoraja i Kristina Fratrović iz OŠ Dubovac i Jasmina Štefan iz OŠ Mahično, javili su nam iz ovih škola.

Projekt se, naime, bavi promocijom tri od ukupno 17 održivih razvojnih ciljeva. Projekt je okupio učitelje iz cijelog svijeta i trenutno je u njemu više od 60 zemalja. Tijekom trajanja projekta, učenici izvode praktične radove, istražuju podatke, osmišljavaju aktivnosti , uređaje, plakate, modele, prezentiraju svoje radove, snimaju video uratke i objašnjavaju ciljeve zadane u projektu (Agenda 2030.) Svi radovi učenika objavljuju se na internetskim stranicama organizatora – voditelja projekta, a moderiraju se preko European Schoolnet Academy. Na kraju projekta sudionici će dobiti priznanja za rad i sudjelovanje.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest