Kip Majke Tereze, poklon pripadnika albanske nacionalne manjine, postavljen u Nacionalnom svetištu

Kip Majke Tereze iz Calcutte, rad akademskog kipara Ante Jurkića postavljen je u dvorištu Nacionalnog svetišta svetog Josipa u Karlovcu u petak 15. ožujka 2019. godine. Svečanost blagoslova kipa biti će u petak i subotu 22. i 23. ožujka 2019. godine.

Dar je to gradu Karlovcu i Nacionalnom svetištu svetog Josipa Zajednice Albanaca Karlovačke županije, Udruge Albanaca branitelje Hrvatske u Domovinskom ratu, kao i Unije Albanaca u Republici Hrvatskoj.

U Velikoj dvorani Nacionalnog svetišta svetog Josipa u petak 22. ožujka 2019. s početkom u 18 sati biti će svečana akademija, a u subotu 23. ožujka u 11 sati biti će misno slavlja za vrijeme kojega će biskup blagosloviti novopostavljeni kip Majke Tereze.

– Kip Majke Tereze lijepi je dar Nacionalnom svetištu koji će Josipove štovatelje već sutradan u subotu 16. ožujka kroz sve dana svetkovine svetog Josipa dočekivati i poticati na pobožnost svetom Josipu kako bi s Njim došli do Marije i Isusa – poručuje rektor Svetišta mons. Antun Sente ml.

Podsjećamo – na Veliki petak 24. ožujka 1978. godine o. Ante Gabrić i Majka Terezija posjetili su grad Karlovac i crkvu svetog Josipa gdje su sudjelovali u prigodnom programu te okupljenom mnoštvu uputili poticajne riječi.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest