Karlovac dobio još jednu udrugu građana – “Dignitas” štiti dostojanstvo i jednakost pacijenata

Karlovac je dobio još jednu udrugu građana a radi se o Udruzi za zaštitu dostojanstva i jednakosti pacijenata “Dignitas”. Jučer je održana osnivačka skupština, te je dobila i svoje vodstvo. Za predsjednicu je izabrana Marina Novaković Matanić, za potpredsjednicu Zdenka Mataković, te za tajnika Srđan Višnić. Uz njih izabrano je još 6 članova Predsjedništva i to iz redova pacijenata i iz redova medicinskih djelatnika.

– Osnovni ciljevi udruge će biti sprečavanje diskriminacije pacijenata po bilo kojoj osnovni, upoznavanje pacijenata o postojećim pravima pacijenata te načinu korištenja tih prava kod nas i u svijetu, uobličavanje prijedloga zakonskih pretpostavki kojima bi se izrikom odredila prava pacijenata, kazala je Novaković Matanić.

Na samoj Skupštini otvorena je rasprava među članovima koji su iznosili svoja pozitivna i negativna iskustva, ali svi su se složili da je najvažnije da radimo da prevenciji mnogih stvari u bolničkom sustavu kako do nekih stvari ne bi ni dolazilo.

– Drago nam je da u Udruzi imamo i medicinske djelatnike, jer jedino zajedničkom suradnjom možemo doći do najkvalitetnijih prijedloga i rješenja. Sjedište Udruge neće biti niti u jednoj zdravstvenoj ustanovi jer želimo biti neovisni o bilo kome, ali očekujemo suradnju sa svima. Svi građani koji nam se žele pridružiti mogu se javiti na 091/589-9452, rečeno je na Skupštini.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest