IN MEMORIAM: Iznenada, u 70. godini života preminuo je Vladimir Travica

Posljednji ispraćaj Vladimira Travice biti će u subotu, 11. svibnja 2019. u 12,15 sati s Katoličkog groblja na Dubovcu.

Karlovčanin mr. sc. Vladimir Travica u mladosti je bio glazbenik, član sastava Fantomi, nastupajući s Dubravkom Liscem, Hinkom Bednarom i Vladom Kolarićem, šezdesetih i početkom sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Kao direktor marketinga je radio u tvornici PPK.

Autor je knjige “Osobno brendiranje”, objavljene 2016. godine. Knjiga je napisana u suautorstvu s Ljubicom Martinović i Zdenkom Barjakovićem i svojevrsni je nastavak njegove uspješnice “Zlatna pravila osobnog marketinga za poduzetnike” koju je objavio 2010. godine.

“Osobno brendiranje i osobni marketing su za poduzetnike i slobodna zanimanja od posebne važnosti. To je materija koja vam nakon obvezne stručnosti u svojoj profesiji, određuje uspješnost. Ova knjiga o osobnom brendiranju je napisana ne za one svjetski poznate “face” poput Brad Pitta i Johna Lennona, nego za one male i globalno nepoznate, ali u svojim sredinama i svojem biznisu važne ljude”, objašnjavao je tada Vlado Travica.

U studenom prošle godine predstavio je svoju posljednju knjigu o prijateljima iz Udruge filekara grada Karlovca “Fileki filekara Tomo Vičić”. Knjiga je posvećena novinarima Večernjakovcu Tomi Vičiću i Vjesnikovcu Nikoli Periću. Naime, Udruga filekara grada Karlovca čiji je Travica bio osnivač i član, okuplja se gotovo četvrt stoljeća.

“Najvažniji čovjek Udruge filekara iz Karlovca je bio Tomo Vičić, koji je kuhao i svojim osobnim brendom okupljao ljude. Onda sam tek ja, koji sam određivao termine, dogovarao prostor, pribavljao fileke i pisao pozive. Ali budući Tomo više nije među nama, ja sam uzeo pero i napisao našu malu priču koja evo traje od 1995. godine”, govorio je Travica.

Volio je sport. Prigodom posjete bliskoj rodbini u Americi odlazio bi na nogometne, košarkaške i bejzbol utakmice. Jednom je za naš portal poslao zanimljivu vijest s nogometne utakmice Barcelone i Juventusa odigrane na MetLife stadionu. Naime, jedne od najboljih europskih nogometnih ekipa bile su na turneji po USA. Momčadi su nastupile u punim sastavima, što znači da su igrali i hrvatski reprezentativci Mario Mandžukić i Ivan Rakitić.

“Dobio sam dojam da se Messi jako trudio, a Neymar jr. je zabijao. No, ono što mi se činilo važnijim je ponašanje gledatelja. Bilo ih je oko 83 tisuće. Došli su 3-4 sata prije utakmice i razvili suncobrane na parkiralištu, a onda izvadili roštilje i kartone piva. Zabava prije utakmice je bila super, ali su dresovi Messija i Neymara jr. bili malo preskupi za mene (175$). Bilo je puno više navijača Barcelone, to su svi Meksikanci iz okolice, plus New York. Atmosfera super. Svi se vesele svakoj dobroj prilici bilo koje od momčadi na terenu. Nema pijanih, nema baklji, nema sukoba među navijačima. Na stadionu se popilo piva i piva i pojelo bezbroj hot dogova i čipsa, ali je nakon utakmice za čistače bilo malo posla. Svi su svoju ambalažu odlagali u košare za otpad. Razlaz nakon utakmice dug ali bez ijednog incidenta. Da je tako na Maksimiru ja bih im bio česti gost”, napisao je za KAŠ.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest