Foto natječaj “Volim svoju županiju”: Prva nagrada Božanu Štambuku iz Splita, fotka Zlatibora Tomasa najbolja u našoj županiji

foto: Božan Štambuk

U mjesec i pol dana, koliko su sudionici imali vremena predati svoje radove, na foto natječaj “Volim svoju županiju” prijavljeno je čak 3.667 fotografija. Zbog tako velikog odaziva, u odabiru najboljih fotografija iz svih hrvatskih županija presudile su nijanse.

Na čelu ovogodišnjeg stručnog žirija bila je profesionalna fotografkinja Mare Milin. Uz nju, članovi žirija bili su Ivana Gusak Galić iz Osječko-baranjske županije, Kristijan Toplak iz Virovitičko-podravske županije i Karlo Frljužec iz Krapinsko-zagorske županije. Žiri je odabrao 21 fotografiju za svaku hrvatsku županiju i Grad Zagreb, a one ulaze u postav putujuće izložbe “Volim svoju županiju”, koja će obići cijelu Hrvatsku.

Najviše glasova prikupila je ipak fotografija “Noć na Vidovoj gori” autora Božana Štambuka iz Splitsko-dalmatinske županije s osvojenih 38 bodova. Slijedi “Zjenica močvare” Ivana Kapovića iz Dubrovačko-neretvanske županije s osvojenih 37 bodova te “Lege” Mateja Snopeka iz Osječko-baranjske županije s osvojenih 36 bodova.

Predstavnik Karlovačke županije sa svojom fotografijom bit će Zlatibor Tomas.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest