Vojni oldtimeri će ponovo krstariti po nekadašnjoj bojišnici – ove godine smotra ima i humanitarni karakter

Vojni oldtimeri danas ponovo u Karlovačkoj županiji

Tradicionalni, 17. međunarodni susret starodobnih vojnih vozila u subotu će u Karlovac i Karlovačku županiju dovesti bar 23 starodobna vojna vozila kojima će njihove posade prijeći 70 kilometara, dio nekadašnje crte bojišnice.

Najavio je to voditelj susreta Dubravko Halovanić, napomenuvši da broj sudionika nije konačan jer prijave još traju, ali trasa koju će prijeći je poznata. Okupljanje je, kao i inače, na Trgu bana Jelačića u Karlovcu, u 10 sati se kreće za Kamensko i Pavlinski samostan, nastavlja prema Brođanima, gdje će se zaploviti Žitnom lađom, pa prema Lasinji, pogonu Jamnice, Pisarovini, Donjoj Kupčini, nazad za Karlovac i Jelačićev trg gdje će biti oko 19 sati.

– Svake godine se povećava broj vozila, što je dobro jer su ljudi shvatili da je to ipak povijest, popravljaju se ti stari auti i dolazi k nama na susret. Cilj je i dalje upoznati ljude koji dolaze s poviješću i aktivnostima tijekom Domovinskog rata, posjet tim područjima i spomenicima, te prirodnim ljepotama županije, a ovaj put ćemo skupljati i donacije na donatorski račun za Božidara Mikšu, za prilaznu rampu na njegovoj zgradi kako bi mogao samostalno izlaziti van i vraćati se u stan, najavio je Halovanić, dodavši da je do sad skupljeno oko 30.000 kuna.

Predsjednik Organizacijskog odbora Ivan Srakovčić napomenuo je da će se za održavanja susreta svi prisjetiti ratnih događanja u pojedinim dijelovima Karlovačke županije i zahvalio svima koji su pomogli u organizaciji ovog susreta. Oni koji u njemu žele sudjelovati i u starodobnim vojnim vozilima proći dijelom nekadašnje bojišnice prijaviti se mogu do četvrtka.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest