Edukativni program za učenike u “gradu vode” – osnovnoškolci OŠ Banija slušali o važnosti očuvanja vode i okoliša

– U “gradu vode” danas je održan edukativni susret sa učenicima osnovne škole Banija, koji je naša tvrtka organizirala u suradnji sa Vodnom agencijom iz Slovenije. Aktivnost “Voda je uvijek IN” obilježili smo u sklopu Europskog tjedna održivog razvoja, kako bi mladim sugrađanima skrenuli pažnju na ulogu vode u našim životima i činjenicu da pravo na vodu nema rok, javljaju nam iz karlovačke gradske tvrtke Vodovod i kanalizacija.

Dodaju da su kroz “Priču staru 100 godina” djecu upoznali s tradicijom vodoopskrbe u Karlovcu a na primjeru “nesretne” i “sretne” rijeke približili sum važnost pročišćavanja otpadnih voda u službi očuvanja vodnog bogatstva.

– Kolege iz Vodne agencije pomoću vodne postaje pokazali su djeci put od izvora do slavine. Sami su mjerili  potrošnju vode te se iznenadili podatkom da u jednoj minuti iz slavine istječe 12 litara vode. Kroz jednostavan i zanimljiv pokus vidjeli su kako izgleda pročišćavanje otpadnih voda. Na kraju našeg druženja izradili su crteže na temu sretnih i nesretnih rijeka te korištenja vode u svakodnevnom životu, kažu u u Vodovodu te dodaju da su ovakvi susreti pokazatelj da je edukacija mladih od presudne važnosti u formiranju stavova i djelovanja usmjerenog očuvanju vode i okoliša.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest