Mirni prosvjed sutra neće biti u Glazbenom paviljonu – Grad tamo zabranio okupljanje, bit će na platou ispred Edisona

Gulaš kod Edisona

Prosvjed koji je Inicijativa Za radnički Karlovac najavila za sutra, ipak neće biti održan u Glazbenom paviljonu, već na platou ispred kina Edison. Organizato rje javio da su ih iz Grada obavijestili, i to u zadnji čas, da ne mogu koristiti paviljon. Nije baš jasno kako bi ovakav oblik javnog izražavanja kao što je mirni prosvjed trebao naškoditi Paviljonu, pa se i u Inicijativi pitaju što nije Paviljon namijenjen svim Karlovčanima i upotrebljiv za javna događanja.

– Glazbeni paviljon je očito zabranjen onim Karlovčanima koji žele javno iskazati svoje mišljenje o aktualnoj lokalnoj vlasti. Gradskim vlastima trebalo je više od 10 dana za konačnu odluku, i sada je ona stigla u obliku zabrane i prebacivanja na drugu lokaciju, kažu u Inicijativi uz napomenu da će se prosvjed ipak održati ispred Edisona u 11 sati.

Podsjećaju da su razlozi za prosvjed višestruki, a kao najznačajnije izdvajaju iseljavanje mladih, nizak standard umirovljenika i male mirovine, stranačka zapošljavanja.

– Na prosvjedu ćemo u kontekstu ovih problema pročitati pisma i izjave mladih radnika i nezaposlenih o njihovim problemima i razlozima odlaska iz Karlovca, odnosno Hrvatske, kažu organizatori.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest