Karlovačka knjižnica i ozaljski Centar za pružanje usluga u zajednici pokrenuli čitaonice i slušaonice za korisnike Centra

Karlovačka Gradska knjižnica Ivana Gorana Kovačića, u suradnji s Centrom za pružanje usluga u zajednici Ozalj, započinje s čitaonicama i slušaonicama koje će se odvijati na Odjelu audiovizualne građe. Time se, ujedno, uključuju u kampanju “I ja želim čitati!” koju je Hrvatsko knjižničarsko društvo, u interesu javnosti, pokrenulo kako bi neometano i ravnopravno osiguralo pristup književnim djelima za sve dobne skupine koje imaju teškoće u čitanju. Cilj je kampanje informiranje i educiranje, ali i senzibiliziranje javnosti.

Kroz radionice se želi potaknuti štićenike Centra na socijalnu interakciju te kreativno izražavanje i pristup informacijama. Korisnici programa organiziranog stanovanja time će dobiti podršku i pristup informacijama o svim životnim područjima. Potiče se korištenje usluga, kulturnih i rekreativnih sadržaja koje lokalna zajednica nudi.

Kao ravnopravni članovi društva, korisnici u inkluziji kroz slušaonice sami odabiru tijek i sadržaj radionica koje su zamišljene kao slušaonice i čitaonice o njima zanimljivim temama. Radionice će se odvijati jednom mjesečno, a prva je na rasporedu ove srijede, 11. travnja, s početkom u 17 sati.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest