Gradska toplana krenula s izmjenom magistralnog vrelovoda kod pothodnika, slijede radovi u Grabriku i u Zelenom neboderu

– U prvoj fazi koja je započela odmah po završetku grijanja odrađeno je sljedeće: sanacije curenja i iskopi na pet lokacija na vrelovodnoj mreži, popravak armature u šahtovima, redovni remont opreme u kotlovnici, ugrađena je frekventna regulacija sustava održavanja tlaka koja će u budućem razdoblju donijeti uštede u potrošnji električne energije, izvršeno je dimnjačarsko čišćenje i konzerviranje kotlova, izvršeno je redovno održavanje transformatorskih stanica i drugo – kažu u Gradskoj toplani.

Osim prethodno navedenih radova na vrelovodnoj mreži, u planu je zamjena lijevog ekrana kotla, nastavak radova na unutarnjim instalacijama po zahtjevima krajnjih kupaca, izrada novog obrasca računa kao i unaprjeđenje ostalih procesa koji će u budućem razdoblju, nadaju se u Gradskoj toplani, povećati učinkovitost poslovanja.

– U trećoj fazi planiraju se radovi na zamjenama priključaka na tri lokacije. Najznačajnija je zamjena priključka za Smičiklasovu 16 (Zeleni neboder) gdje će dodatno biti zamijenjeno 200 metara cijevi. Ukupno se i ove godine planira zamijeniti 1,2 km cijevi na vrelovodu čime se nastavljaju kontinuirana ulaganja. Podsjetimo, prošlogodišnje najveće ulaganje u Meštrovićevoj ulici, donijelo je osim stabilnosti isporuke i bitne energetske uštede u smislu manjih troškova električne i toplinske energije, što doprinosi daljnjim ulaganjima u poboljšanje sustava – kažu u Gradskoj toplani.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest