Hodočasnici iz Zagreba pješačili 60 kilometra do Nacionalnog svetišta u Karlovcu

Trideset pet hodočasnika

pješačilo je 60 kilometra od Zagreba do Karlovca Bogu za ljubav i za Domovinu Hrvatsku. Najmlađi ima 10, najstarija 73 godine. Osnaženim misnim slavlje u crkvi Svete Mati Slobode u Zagrebu krenuli su u 7 sati ujutro, prespavali u Pastoralnom centru u Jastrebarskom, te završili hodočašće drugi dan u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu večernjim misnim slavljem. Kao članica Molitvene zajednice svetog Josipa u župi Duha Svetog Jarun hodočašće je organizirala gospođa Ana Šarić.

Svećenici Porečkog dekanata hodočastili su u Nacionalnog svetište svetog Josipa u Karlovac. Preporučujući sebe, svoj pastoralni rad, svoje župe svetom Josipu, molili su i za blagoslov Domovine.

Učenici osnovnih i srednjih škola Zadarske županije, zajedno sa svojim mentorima, vjeroučiteljima hodočastili su u Hrvatsko nacionalno svetište u Karlovcu. U zajedništvu sa svećenicima Porečko – pulske biskupije, vođeni mons. Josipom Lenkićem, generalnim vikarom Zadarske nadbiskupije, slavili su svetu misu u Svetištu.

Vjeroučenici OŠ Kumrovec, predovođeni svojim vjeroučiteljem Tomislavom Krušlinom, posjetili su Nacionalno svetište svetog Josipa u znak zahvalnosti svetom Josipu za sve primljene milosti istoga dana navečer.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest