Predstavnici Karlovačke županije vratili se iz Kine, na gospodarskom sajmu predstavili naše potencijale

Izaslanstvo Karlovačke županije boravilo je u NR Kini, u provinciji Hejlongjiang gdje su sudjelovali na gospodarskom sajmu u gradu Harbinu. Tamo su, na jednom od najvećih sajmova u Aziji, predstavili gospodarske, turističke i poljoprivredne potencijale Karlovačke županije.

Kako nam javljaju iz Županije, izaslanstvo je predvodila dožupania Martina Furdek Hajdin, te su domaćinom, veceguvernerom Heilongjiang Cheng Zhi Mingpom i potpisali Pismo o međusobnom razumijevanju.

– U pratnji svojih domaćina gosti su obišli brojne kulturno-povijesne, prirodne i turističke znamenitosti ove provincije i uvjerili se u ogromne potencijale koje ona pruža. Izaslanstvo Karlovačke županije posjetilo je i najveće gospodarske tvrtke ove provincije iz agrarnog, građevinskog, energetskog i IT sektora gdje su razgovarali o mogućnostima suradnje, a goste iz Hrvatske također je primio i direktor Gospodarske komore Provincije Heilongjiang. Ovaj je posjet, prema obostrano iskazanim riječima, poslužio kao dobar uvod u nastavak međusobne suradnje i učvršćivanje gospodarskih odnosa, kažu u Županiji.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest