Za 15. rođendan Knjižnice za mlade radionica, izložba, koncert, ples i nagradna igra

Knjižnica za mlade danas slavi svoj 15. rođendan, a cjelodnevni bogat program traje do večernjih sati.

– Sam projekt Knjižnice za mlade započeo je na današnji dan 2003.godine, idejom da se mladima, srednjoškolcima, osnovnoškolcima, te svima onima koji se osjećaju mladima ponudi prostor u kojem će kroz različite programe, edukuativna predavanja i radionice provoditi svoje slobodno vrijeme. Karlovačka Knjižnica za mlade jedina je knjižnica u Hrvatskoj koja je izdvojena od gradske knjižnice, a sve je započelo internet caffeom i stripotekom. Kasnije se nastavilo različitim predavanjima, a program i sadržaj knjižnice prilagođavao se trendovima mladih, kazao je Marinko Polović, dipl. knjižničar.

Kroz prostor karlovačke Knjižnice za mlade profiltrirale su se razne edukativne tribine, gostovanja pisaca i autora, putopisna predavanja i brojne zanimljive radionice.

Rođendanska proslava Knjižnice je započela kreativnom eko radionicom “Jednostavno… knjigastično” koju vodi Gabrijela Vine, a riječ je o simpatičnoj radionici gdje  se izrađuju malene knjižice. Glavni dio programa je u popodnevnim satima, točnije u 17.30 sati, kada se održava radionica kaligrafije i tipografije “Umjetnost slova” koju predvodi Fran Spudić, u 19 sati je otvorenje izložbe “Kako smo odrastali: petanest godina Knjižnice za mlade (i stare)”, koja predstavlja kratki prikaz svih događaja u zadnjih petnaest godina.  Nakon izložbe u 19.30 sati je koncert bendova Zone Child i GunBlade koji svojim melodijama namjeravaju rasplesati sve posjetitelje.

A ako ste se zabrinuli hoćete li stići pogledati utakmicu, knjižničari su i na to mislili i pripremili prijenos utakmice kako bi svi zajedno bodrili naše nogometaše. Poslije utakmice ispred Knjižnice Gabrijela Brletić-Magmatikka imat će izvedbu atraktivnog poi plesa, vrstu žonglerske tehnike. Na kraju slavljeničkog programa sve posjetitelje očekuje tajanstvena nagradna igra.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest