Obitelj teško oboljelog Karlovčanina moli za pomoć – u Sloveniji postoji spasonosna terapija, ali u Hrvatskoj košta 70 tisuća eura

Teška bolest, bez obzira da li pogodi nas ili bliske nam osobe, jedna je od najtežih stvari s kojima se moramo boriti u životu. Kada nas pritom od moguće spasonosne terapije dijeli samo novac – situacija je još gora.

Upravo s tim suočava se obitelj Damira Markuša, 52-godišnjeg Karlovčanina, hrvatskog branitelja, kojem je prošle godine dijagnosticiran najzloćudniji i najagresivniji oblik raka kože – nodularni melanom. Nakon operacija na KBC Rebro i Merkuru uslijedila je imunoterapija pembrolizumabom, koja nažalost nije donijela rezultate. Riječ je o uobičajenoj imunoterapiji koja se provodi u Hrvatskoj i daje obećavajuće rezultate, ali nažalost kod samo 20% liječenih.

Postoje i druge vrste terapije, jedna od njih koja postiže još bolje rezultate dostupna je besplatno stanovnicima susjedne Slovenije, ali nažalost ne i Hrvatima. U Hrvatskoj je moguće primati tu terapiju, ali uz za većinu nas preveliku svotu novca. Obitelj zato apelira na sugrađane da pomognu u najtežoj situaciji:

– Ustrajni u naporima da pronađemo odgovarajuću terapiju saznali smo za kombinaciju dvaju imunoterapijskih lijekova, koja je dostupna u Sloveniji i besplatna za slovenske državljane, ali u Hrvatskoj se plaća i košta oko 70 tisuća eura. Moj otac je obiteljski čovjek, dobar prijatelj, uvijek je bio voljan pomoći svima i zato molimo sve drage sugrađane, poznanike i prijatelje da danas pomognu njemu i u skladu sa svojim mogućnostima pomognu da prikupimo sredstva za podmirenje troškova liječenje, apelira kćer oboljelog, Nikolina.

Svi koji mogu pomoći mogu to učiniti uplatom na račun u PBZ-u: HR87 234000 931126 73179. Svaka pa i najmanja donacija bit će velika pomoć u ostvarenju konačnog cilja. Za one koji uplaćuju iz inozemstva SWIFT adresa je PBZGHR2X.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest