Zahvaljujući KAkvartu jedine prostorije za javna okupljanja na Mostanju novog krova, fasade i stolarije

– Drago nam je što se ovo obnavlja i što nećemo morati razmišljati hoće li nam nešto pasti na glavu ili neće. Nadam se da će nam Grad i dalje pomagati i nadam se da ovo nije kraj, rekla je predsjednica KUD-a Mostanje Karmen Stišćak, zahvalivši na potpori iz programa KAkvart kojom će zgrada na Mostanju, koju koristi Vijeće GČ, KUD, sportski klubovi, političke stranke dobiti novi krov, obnovljenu fasadu i stolariju.

Vrijednost radova je 63.100 kuna, od kojih je iz KAkvarta stiglo 45.500. Ostalo su rad i sredstva volontera.

– Svi projekti koji su dobili sredstva iz KAkvarta – a da nije bilo potpore Heinekena i Karlovačkog bilo bi ih puno manje – su inicijative gradskih četvrti i mjesnih odbora, pa tako i ovaj. Svi koji koriste ovaj prostor godinama su imali problem – o poplavama da i ne pričam –  pa je za početak riješen krov, bit će i stolarija. Njihova su očekivanja da se projekt nastavi i uredi strop i sve prostorije i vjerujem da ćemo u nekom sljedećem KAkvartu naći sredstva za to. Pogotovo jer ovakav rad dodatno obvezuje i to im, na neki način, daje dodatne bodove prilikom kandidiranja, kazao je predsjednik Gradskog vijeća Damir Mandić.

Ljudmila Bratko Gašpić iz Heinekena napomenula je da su KAkvart podržali jer su prepoznali inicijativu kojom će stanovnici imati priliku doprinjeti razvoju svojih lokalnih zajednica.

– To je u skladu i s našom vizijom kako doprinjeti poboljšati kvaliteti života u gradu i županiji. Vesele nas ovakvi projekti i nadamo se da će biti realizirani brzo, na korist svih stanovnika, poručila je Bratko Gašpić.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest