Za subotnje proslave obljetnice proglašenja sv. Josipa zaštitnikom RH posebna regulacija prometa u Karlovcu

Subotnja proslava 330. obljetnice proglašenja sv. Josipa zaštitnikom Hrvatske, u Nacionalnom svetištu na Dubovcu, te brojni vjernici i hodočasnici koji se očekuju, razlog su posebne regulacije prometa koja će sutra biti na snazi u Karlovcu. Iz PU karlovačke su najavili da će pojedine ulice biti zatvorene za promet, dok će se u drugima odvijati jednosmjerno.

– Primorskom ulicom od raskrižja s Ulicom S.S. Kranjčevića do raskrižja s Ulicom Luščić i Ulicom A. Nemčića bit će uspostavljen jednosmjerni promet gledano iz smjera ulice V. Mačeka. Ulica Frana Supila zatvara se za sav promet, osim vozila autobusa. Ulica Ruđera Boškovića od raskrižja s Ulicom F. Bulića do Nacionalnog svetišta sv. Josipa zatvara se za sav promet osim za vozila visokih uzvanika. Ulica Ruđera Boškovića od raskrižja s Marmontovom alejom do parkirališta kod Nacionalnog svetišta zatvara se za sav promet kao i parkiralište kod Nacionalnog svetišta i podređuje se obljetnici proglašenja sv. Josipa zaštitnika Hrvatske. Ulicama grada Karlovca, od Zapovjedništva HKOV-a, Domobranskom, V. Mačeka, Marmontovom alejom do Nacionalnog svetišta na Dubovcu u vremenu od 10 do 11 sati, prolazit će svečani mimohod te će u to vrijeme, sukladno kretanju mimohoda, promet biti zatvaran po etapama, precizirali su u policiji.

Dodali su kako će autobusi koji budu dovozili hodočasnike kod Nacionalnog svetišta nakon što ih iskrcaju biti parkirani na ŠRC- u Korana, dok građanima, putnicima i vozačima preporučuju da u vrijeme održavanja manifestacije izbjegavaju odlaske vozilima na Dubovac i dijelove grada kojima se tamo dolazi.

– Ujedno zbog velikih gužvi pozivamo hodočasnike na oprez i da paze na svoje osobne stvari, da na osobnim automobilima ne ostavljaju otvorene prozore, a vrijedne stvari na vidljivim mjestima zbog mogućnosti provala i krađa. Sve građane i hodočasnike molimo za razumijevanje i strpljene zbog posebne regulacije prometa kao i da poštuju upute policijskih službenika koji će upravljati prometom, poručili su iz PU karlovačke.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest