Tesla Radio Festival (1): Odlična muzika, odvratna sparina, ugodan piknik i Tesline smicalice

Pred pozornicu su ljude u većem broju, pak, prvi dovukli My Buddy Moose. I tu dolazimo do spomenutih problema. Polovicu seta ovaj je bend odradio odlično, privlačivši sve više ljudi pred stejdž i stvarajući sve bolju atmosferu i potvrđujući da je riječ o jednom od glavnih imena nove hrvatske glazbene scene. A, tada, javio se Tesla i isključio struju. U prvi mah bilo je potpuno nejasno što se dogodilo, zavladala je i mala panika među organizatorima, pogotovo nakon što se struja vratila na par sekundi i onda opet ponovno nestala. Voli stari Nikola svoj Karlovac pa je na kraju ipak vratio struju, ali prekasno da bi My Buddy Moose mogli nastaviti nastup. Za utjehu ostao im je jedan od highlighta prve večeri – pri nestanku struje publika se sasvim približila pozornici i zajedno s njima dovršila pjesmu koju su svirali uz zborno pjevanje.

Splitski Dječaci opravdali su status headlinera prvog festivalskog dana. Za vrijeme njihovog nastupa zavladala je prava koncertna atmosfera, publika se skupila pred pozornicom, pjevalo se i skakalo, svaka je pjesma ispraćena ovacijama, a možda i najviše euforije izazvao je “Lovrinac”, iako se publika pokazala kao dobar poznavatelj cjelokupnog opusa splitskog trojca.

Za kraj, u već sitnim satima, ostali su riječki The Black Room, također jedan bend koji je manje poznat široj karlovačkoj publici, ali je bio možda i najugodnije iznenađenje večeri. Publika se malo osipala pred samom pozornicom, no izvrsna svirka stvorila je dobru atmosferu za jednako tako dobar kraj prve večeri.

Osim glazbenog dijela, vrijedi i spomenuti i odlično ukrašenu pozornicu, što je djelo jednog od najpoznatijih hrvatskih grafitera i street-art umjetnika Lunara.

Subotnji program, pak, silom prilika doživio je još jednu izmjenu. Nakon otkaza Punčki otpao je i nastup zamjene She Loves Pablo zbog kolizije s programom svečanog otvaranja proslave Dana grada. Iako je jasno da je po velikoj vrućini i sparini mnogima draže ostati u debeloj hladovini i na festival stići u večernjim satima, ljubitelji dobre glazbe svakako bi se danas trebali oboružati osvježavajućim pićima i doći već ranije, jer na programu su zanimljivi karlovački projekti i bendovi, potom fenomenalni Chui, bend koji svi koji se smatraju glazbenim sladokuscima jednostavno moraju čuti…uostalom, evo i cijelog rasporeda:

17:25 Ant & Hunter 18:00 Chui 19:20 Irena Žilić 20:20 Lorelei 21:00 (pauza zbog utakmice) 22:50 Tight Grips 23:35 Jonathan 00:55 Nipplesi

Pogledajte i FOTO GALERIJU s prvog festivalskog dana.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest