Astronomski računi za vodu top tema na Vijeću – zbog “čudne matematike” Jelić će tražiti Mrzljakovo objašnjenje

– Kako bismo u to mogli krenuti, morali smo tromjesečno stanje očitati u svibnju. To je potrošnja vode za 3 mjeseca, što smo morali zaračunati kako bismo mogli svaki mjesec zaračunavati potrošnju vode. Budući smo svjesni da će biti kod dobrog dijela korisnika bitno uvećani iznosi na računima, omogućili smo, i poslali o tome obavijest korisnicima, da takve račune, ako nisu u mogućnosti platiti odjednom, plate do 30.8., u 90 dana.Stoji da nema nepodmirenih obaveza, platio je sve do sada, ali ovo je za 3 mjeseca, zadnje očitanje bilo je prije 3 mjeseca, odgovorio je Eremić.

Da ne stoji takvo objašnjenje, ustvrdila je Marina Novaković Matanić (SDP), kazavši da na Baniji ima slučajeva da se potrošnja očitavala mjesečno, računi bili po 800 kuna, a sada su stigli na 1.300 kuna.

– Objašnjenje da je tromjesečno nije dobro, postoji nešto drugo, jer ljudi redovito plaćali. Gdje je jaz, pitala je.

Badovinac je, pak, gradonačelniku Damiru Jeliću, kao jedinom članu Skupštine ViK-a, poručio da je ovo neodgovorno ponašanje prema stanovnicima Karlovca i da bi njemu direktor za tako nešto odgovarao.

– Što znači da je građanima najavljeno “mi ćemo vam poskupiti nešto” uz račun koji su već dobili? Što znači mogućnost plaćanja na rate ljudima koji imaju trajni nalog? Gradonačelniče, što ćete poduzeti za ovo neodgovorno ponoašanje? Kad ćemo svi smi shvatiti da smo ovdje zbog stanovnika Karlovca, a ne oni radi nas, zanimalo je Badovinca.

Eremić je dodao kako je u kontroli u ViK-u prekjučer bio državni vodopravni inspektora i rekao da je “sve zadovoljavajuće”, a Jelić na to dodao da će, bez obzira na inspektora, tajnica Skupštine ViK pisano pojašnjenje zatražiti od direktora.

– Skupština ne ide tako dubinski, kad računi idu, kad ne, ali ova matematika me zabrinula i zahtjevat ću da mi direktor objasni. To su prevelika odskakanja i nadam se da postoji neko objektivno pojašnjenje, poručio je Jelić.

Nije precizirao u kojem vremenskom roku očekuje to pojašnjenje i hoće li ga onda podastrijeti i javnosti (Vijeće će vjerojatno već imati ljetnu stanku), dok je Davor Petračić zaključio da je “voda afera”.

– Gdje je nastao dug? Što bi ViK izgubio da oprosti taj dug? Je li istina da, kad dobijem priključak, ne plaćam ta tri mjeseca?  Što ako ga je netko dobiio 1930.? Mora li ih platiti po današnjoj cijeni, redao je pitanja Petračić, no odgovore nije dobio.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest