Vrijeme godišnjih odmora za lopove je itekako radno – ne olakšavajte im posao ključem ispod otirača, u tegli za cvijeće…

foto ilustracija

Kako bi vam odmor bio što sigurniji i da ne biste postali žrtva provalnika, zaključajte ulazna vrata, zatvorite prozore i balkonska vrata, ne ostavljajte ključ od stana ispod otirača ili u tegli za cvijeće, automobil ne ostavljajte na mračnom ili pustom mjestu duže vrijeme bez nadzora – dio je savjeta koje PU karlovačka donosi u letku kako bi se prevenirale krađe za godišnjih odmora i turističke sezone.

Upravo su ljetni mjeseci, kada građani odlaze na kupališta ili izvan mjesta stanovanjai ostavljaju stanove ili kuće bez nadzora, period kada se povećava broj kaznenih djela protiv imovine.

– Kako bi povećali razinu samozaštitnog ponašanja građana, a u cilju sprječavanja činjenja kaznenih djela protiv imovine i smanjenja posljedica kaznenih djela (materijalnih, psihičkih i fizičkih), građanima donosimo nekoliko savjeta koje mogu pročitati u letku, pojašnjavaju u policiji.

Ti se savjeti odnose na zaštitu od provala u stanove i kuće te automobile, kao i krađu bicikala.

Njihovim pridržavanjem građani bi mogli barem donekle utjecati na broj krađa i provala u županiji. Jer, u prvih pet mjeseci ove godine policiji su prijavljena 472 kaznena djela protiv imovine od kojih se 203 odnose na teške krađe i 164 na krađe. Od toga, 66 kaznenih djela su teške krađe provaljivanjem u kuće, stanove i vikend kuće.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest