DUGA RESA

Za 6. glazbeni festival „ DugaResaTalentFest“ prijavilo se 27 škola iz Hrvatske i jedna iz Slovenije – Stručno povjerenstvo odabralo 15 natjecatelja

Za 6. glazbeni festival „ DugaResaTalentFest“ prijavilo se 27 škola
iz Hrvatske i jedna iz Slovenije – Stručno povjerenstvo odabralo 15
natjecatelja

Ove godine održat će se 6. Dječji glazbeni festival koji sad nosi ime „DugaResaTalentFest“ . Kao i prošle godine festival će se održavati tijekom dvije večeri. Na prvoj pod nazivom „graDRitma“ predstavit će se amaterske plesne skupine i ritmičke sekcije koje djeluju u osnovnim školama u Karlovačkoj županiji, a druge večeri održat će se „Euforija 2019“ na kojoj će svoje glazbene talente pokazati 15 predstavnika osnovnih škola.

Organizator, Udruga za mlade Agora, već je odradila velik dio posla na pripremi i organizaciji festivala, a zasigurno jedan od najtežih bio je odabir natjecatelja za „Euforiju 2019.“

Naime, na festival se prijavilo ukupno 28 škola iz Rijeke, Karlovca, Zagreba, Splita i drugih gradova te škola iz Metlike u susjednoj Sloveniji, pa je dugoreški dječji festival dobio i međunarodnu dimenziju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Vrlo težak posao imali smo ove godine oko odabira 15 finalista za DRTF Euforiju 2019. Svi prijavljeni su izuzetno dobri i talentirani i vrlo je teško bilo koga skinuti sa finalne liste. Svima onima koji nisu među tih 15 neka to ne bude obeshrabrenje, u pitanju su samo sitnice, odabir pjesme i slično – poručili su organizatori.

„Euforija 2019.“ održat će se 5. svibnja, ovogodišnja tema će biti Eurosong u čast 30. obljetnice ovog europskog glazbenog festivala, stoga će i pjesme natjecatelja imati teme s Eurosonga.

Na ovogodišnjoj Euforiji nastupit će predstavnici sljedećih škola: OŠ Slava Raškaj - Ozalj, OŠ Vojnić, OŠ Rapska - Zagreb, OŠ Waldorf - Rijeka, OŠ Metlika - Slovenija, OŠ Knez Trpimir - Split, OŠ Vladimir Nazor - Duga Resa, OŠ Dobriša Cesarić - Zagreb, OŠ Vladimir Nazor - Rovinj, OŠ Kneza Mislava - Split, OŠ Dubovac - Karlovac, OŠ Vladimir Gortan - Rijeka, OŠ Kostrena, OŠ Fran Krsto Frankopan - Zagreb i OŠ Fran Franković – Rijeka.

OŠ Miroslav Krleža iz Zagreba, povučena je iz natjecateljskog dijela, te će nastupiti u revijalnom dijelu festivala, a umjesto ove škole nastupit će OŠ Slava Raškaj. Ukoliko još neka škola povuče prijavu, jer još se puno toga može dogoditi u narednom periodu, rezerva je OŠ Turanj.

KAportal.hr


Reci što misliš!