DUGA RESA

FOTOGALERIJA Službe dugoreške Civilne zaštite pokazale spremnost na vježbi u Srednjoj školi, ali i u nedavnom požaru Pamučne i poplavi

FOTOGALERIJA Službe dugoreške Civilne zaštite pokazale spremnost na
vježbi u Srednjoj školi, ali i u nedavnom požaru Pamučne i poplavi

U Dugoj Resi je danas održana vježba Civilne zaštite radi čega je na dva sata bio zaustavljen i promet kroz središte grada. Prema scenariju, koji nam je predočio načelnik Stožera Civilne zaštite Boris Škrtić, u Srednjoj školi Duga Resa došlo je do požara u suterenu škole gdje se nalazi kotlovnica i zapalila se sječka, a tu se nalazi i rezervoar s 8 tisuća litara loživog ulja. Slijedom takvog događaja organizirana je i evakuacija učenika s viših katova. U vježbu Civilne zaštite uključeni su bile sve snage dugoreške Civilne zaštite, pa su uz vatrogasce tri DVD-a Belavići, Stara Sela i Duga Resa, u vježbi bili i Hitna pomoć, Gradsko društvo Crvenog križa, Policijska postaja Duga Resa, a karlovačka JVP je bila u pripravnosti.

- Svjedoci smo da kad najmanje očekujemo nešto nenadano se dogodi. Imali smo u relativnom kratkom periodu požar u bivšoj Pamučnoj i poplavu na području Grada Duge Rese. Iz tih proteklih nemilih događaja možemo reći da smo spremi, vatrogasci i ostale službe, doista su maksimalno brzo i korektno odradili svoje dužnosti iako su volonteri. Ova vježba planirana je ranije, ali bit će nam pokazatelj spremnosti za slučaj da se nešto nedaj bože ponovno dogodi, a istovremeno moći ćemo i korigirati ako nešto ne bude kako treba. Vježbu civilne zaštite danas provodimo na objektu Srednje škole Duga Resa gdje je puno djece, a sam objekt teže je pristupačan – kazao je dugoreški gradonačelnik Tomislav Boljar te dodao kako je Grad u provedbi, upravo se obavlja javna nabava, po projektu prekogranične suradnje s vatrogascima Črnomlja iz susjedne Slovenije ukupno vrijednog 6 milijuna kuna za opremanje civilne zaštite i vatrogastva.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sudionici Civilne zaštite još jednom su pokazali spremnost na suočavanje nepredviđenim događanjima, a sitni propusti bit će utvrđeni i korigirani kako se ubuduće ne bi događali. Tijekom vježbe u zgradi je pronađeno šest osoba koje su uspješno evakuirane, a hitna pomoć nije imala puno posla, jer je prema zamišljenom scenariju, samo jedna osoba bila lakše ozlijeđena.

KAportal.hr


Reci što misliš!