DUGA RESA

Dugorešani okupljanjem u amfiteatru obilježili 24.obljetnicu Oluje i povratka pripadnika 137. brigade u svoj grad

Dugorešani okupljanjem u amfiteatru obilježili 24.obljetnicu Oluje
i povratka pripadnika 137. brigade u svoj grad

U Dugoj Resi je u organizaciji Udruge hrvatskog časničkog zbora Duge Rese i suorganizatora TZP Četiri rijeke, Grada i Udruge pripadnika 137. brigade ZNG-a Duga Resa, organizirana proslava 24. obljetnice Vojno redarstvene operacija „Oluja“ i 24. obljetnice povratka pripadnika 137.pukovnije u svoj grad. Iako se manifestacija trebala održati 2. kolovoza, zbog lošeg vremena okupljanje branitelja i braniteljica, njihovih obitelji i ostalih građana održalo se jučer u Amfiteatru.

- Želimo oživjeti susret branitelja u Dugoj Resi, jer dugoreška brigada je poznata. Kroz nju je prošlo 5800 ljudi što je za bivšu općinu Duga Resa jako veliki broj. Nadam se da je ovo početak i da ćemo svake godine na dostojanstveni način obilježavati taj dan. Zapravo već smo u dogovorima s Gradom i susjednim općinama s kojima zajednički želimo organizirati obilježavanje 25. godišnjice, odnosno mimohod branitelja pripadnika 137. te 1. i 2. gardijske brigade, policije i vatrogasaca, najavio je Marko Benić predsjednik Udruge hrvatskog časničkog zbora te zahvalio na potpori u organizaciji ribolovnom društvu Mrežnica, Alenu Došenu i gosp. Kekiću koji su se pobrinuli za pune tanjure posjetitelja te DVD-u Duga Resa.

Posebnu zahvalu uputio je brigadiru Dubravku Halovaniću i Udruzi počasni vod ZNG 91. koji su održali izložbu ratnog oružja koja je privukla veliku pažnju posjetitelja, kako onih koji su sudjelovali u Domovinskom ratu tako i mladih koji su poželjeli vidjeti uživo o čemu su im to pričali njihovi očevi i djedovi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Uz druženje u ugodnom ambijentu amfiteatra za dobro raspoloženje pobrinuo se Caffe bar Fokus i grupa Posljednji boemi, a u večernjim satima organizirana je projekcija dva dokumentarna filma. „Zborno područje Karlovac u Oluji 95. godine te autentična snimka povratka pripadnika 137. pukovnije u Dugu Resu. Puno Dugorešana poželjeli su ne samo pogledati snimke tih dana ponosa, zajedništva i radosti kad su tisuće građana dočekale svoje heroje na ulicama Duge Rese, stoga Udruga radi na tome kako bi se ovi filmovi uskoro mogli i kupiti na prijenosnim medijima.

KAportal.hr


Reci što misliš!